Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Ξαφνικά… «Σαν Παλιό Σινεμά…» (freecinema.gr)

ΝΕΑ | 20-07-2020 10:33



Το μεγάλο μου κινηματογραφικό «φροντιστήριο» υπήρξαν τα θερινά σινεμά άλλων δεκαετιών, με αφιερώματα σε έργα του παρελθόντος. Αυτό επιδιώκω να θυμίζω στους ανθρώπους αυτής της πόλης κάθε καλοκαίρι, με ειλικρινή αφοσίωση. Δεν είναι ένα είδος «νεκρολαγνείας» ή εμμονής στο vintage. Κάντε έναν κόπο και περάστε από τον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ, από τις 23 έως και τις 29 Ιουλίου, για να ζήσετε αυτή την ατμόσφαιρα... «Σαν (σε) Παλιό Σινεμά...»! Θα κάνετε συστάσεις απαραίτητες με φιλμ που διαθέτουν περιεχόμενο, με σενάρια ικανά να σας ταρακουνήσουν με τη διαχρονική τους αξία, θα απολαύσετε stars του κλασικού Χόλιγουντ και ερμηνευτές που λείπουν από τη δική μας εποχή. Και θα καταλάβετε. Πολλά. Για το σινεμά, τη «μαγεία» του και τη σημασία του στη ζωή μας.

Αυτή είναι η φετινή μας αφίσα, σχεδιασμένη από τους Δημήτρη Κανελλόπουλο και Δημήτρη Κολέτση. Ο τελευταίος είναι ο infamous τύπος ο οποίος ευθύνεται για πολλές… «καλημέρες» που μπορεί να έχετε πετύχει στην άσφαλτο, σε δρόμους της Αθήνας εδώ και λίγα χρόνια. Τα ημερήσια artworks για κάθε φιλμ που θα προβληθεί έχουν σχεδιαστεί από αυτόν στο χέρι, τηρώντας το στυλ των original ξένων τίτλων της εποχής της αρχικής διανομής τους, έτσι ώστε το αφιέρωμα να τηρεί την αισθητική του αυθεντικού vintage στοιχείου.

Όσο για τα έργα, λίγη υπομονή ακόμη... Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικά αριστουργήματα που το αθηναϊκό κοινό έχει να δει σε μεγάλη οθόνη εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και αγαπημένους τίτλους που δεν βαριέσαι να ξαναβλέπεις στο σινεμά. Κάποιοι από αυτούς και σε κόπιες celluloid! Μιλάμε για τεράστια ονόματα χολιγουντιανών stars και σκηνοθέτες που οι δουλειές τους παραμένουν αγέραστες και μας αφορούν ακόμη.

Όπως κάθε χρόνο, από το ξεκίνημά μας, τούτη η διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Χορηγός μας και για εφέτος είναι το Βίκος Cola, που θα μας ξεδιψά κάθε βράδυ στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Ραντεβού στις 23 Ιουλίου. Επιτέλους, ΣΙΝΕΜΑ!

Πηγή: https://freecinema.gr/suddenly-this-summer-is-getting-ready-for-a-ninth-year/



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore