Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Θα έχει Happy End το φετινό καλοκαίρι;

ΝΕΑ | 13-02-2017 15:19



Από τον Πάνο Γκένα

Βραβευμένος με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το «Αγάπη», μόνιμος επισκέπτης του Φεστιβάλ των Καννών και κάτοχος δυο φορές του Χρυσού Φοίνικα. Το προσωπικό σινεμά του Μίκαελ Χάνεκε αφορά κάθε σινεφίλ.

Μετά την τελευταία άλωση των βραβείων και των θερμών κριτικών για την «Αγάπη», ο Χάνεκε είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο πως θα επέστρεφε με το «Flashmob», ένα δράμα που θα επικεντρώνονταν στις σχέσεις του σήμερα και τον ρόλο που παίζει το διαδίκτυο και η τεχνολογία. Ιδέα που τελικά εγκαταλείφθηκε χωρίς τη διάθεση να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Καλεσμένος στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Μορέλια το περσινό φθινόπωρο, όπου και τιμήθηκε με βραβείο συνολικής προσφοράς, ο Χάνεκε έκανε λόγο για μία νέα, γαλλόφωνη ταινία και οι φήμες για μία ακόμη συνεργασία με την Ιπέρ ξεκίνησαν να κυκλοφορούν.

Η Ιπέρ και ο Χάνεκε μοιράζονται άλλωστε ένα κοινό όραμα. «Η επιλογή ενός ρόλου είναι πολύ δύσκολη για μένα. Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση. Το να επιλέξεις το ρόλο, όχι το να αρνηθείς», είχε δηλώσει η Ιπέρ στο Interview. «Μερικές φορές αξίζει να τολμήσεις. Για παράδειγμα διάλεξα την Έρικα στη «Δασκάλα του Πιάνου», επειδή ήταν μια θαρραλέα επιλογή που ποτέ δεν μετάνιωσα. Μερικές φορές οφείλεις να το φτάσεις στα άκρα. Αν δεν ήταν ο Μίκαελ Χάνεκε θα φοβόμουν σίγουρα περισσότερο και ίσως να μην το τολμούσα. Δεδομένου ότι ήταν ο Μίκαελ και γνωρίζοντας για το τι είναι ικανός, ήξερα ότι προστατεύομαι».

Τελικά ο Χάνεκε και η Ιζαμπέλ Ιπέρ μαζί με τον Ματιέ Κασοβίτς ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα στο Καλέ και η ταινία θα έχει (ειρωνικό;) τίτλο «Happy End». Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, ενώ η υπόθεση θα σχετίζεται με το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης.

Ανυπομονούμε ήδη.



Βίντεο:

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore