Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "Η Συμμορία των Εντιμότατων" - 13/08/20

CLASSICS | 03-08-2020 13:11



Η Summer Classics εν όψει της εβδομηκοστής (70η) επετείου από την κυκλοφορία της, παρουσιάζει την ταινία Η Συμμορία των Εντιμότατων (The Lavender Hill Mob – 1951)  με αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες στα θερινά σινεμά.

Πρόκειται για μια κορυφαία κωμωδία της ιστορίας του βρετανικού κινηματογράφου η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και σταθμό στην πορεία τριών μεγάλων δημιουργών. Του σκηνοθέτη Charles Crichton (Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα), του βραβευμένου με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου Thomas Ernest Bennett "Tibby" Clarke και του ηθοποιού Sir Alec Guinness.

Η Συμμορία των Εντιμότατων ήταν η εμπορικότερη ταινία της καριέρας του Alec Guinness με εισπράξεις 580.000 λιρών. Στην ταινία εκτός από τον Guiness πρωταγωνιστεί ο εκπληκτικός Stanley Holloway (Ωραία μου κυρία) ενώ μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο έχει η Audrey Hepburn. Λέγεται ότι ο σεναριογράφος Thomas Clarke εμπνεύστηκε την ταινία καθώς συμβουλευόταν στελέχη της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο έρευνας που έκανε για το σενάριο μιας άλλης ταινίας.

Η ταινία τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας, ενώ ο  Guinness ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Ά αντρικού ρόλου. Το 1999 το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε το The Lavender Hill Mob στην 17η θέση των καλύτερων βρετανικών ταινιών όλων των εποχών.

Σύνοψη: Το Tagline της ταινίας, «Οι άντρες που έκλεψαν την τράπεζα αλλά έχασαν το φορτίο» προδιαθέτει για τα ευτράπελα που ακολουθούν. Ο Ένρι Χόλλαντ (Άλεκ Γκίνες) αφηγείται από το Ρίο της Βραζιλίας πώς κατάφερε να ληστέψει την τράπεζα στην οποία εργαζόταν. Υπεύθυνος ασφάλειας για τη μεταφορά χρυσού για δύο δεκαετίες, ντροπαλός και αφοσιωμένος στα επαγγελματικά του καθήκοντα, ήταν ο άνθρωπος υπεράνω υποψίας. Όταν γνωρίζεται με τον Άλφρεντ Πέντλμπερι (Στάνλεϊ Χόλογουεϊ), τον ένοικο της πανσιόν στο Λάβεντερ Χιλ, που διαμένει ο Χόλλαντ, συλλαμβάνει ένα εξωφρενικό σχέδιο. Ο Πέντλεμπερι έχει στην κατοχή του ένα χυτήριο μετάλλων στο οποίο κατασκευάζει φτηνά σουβενίρ. Ο Χόλλαντ προτείνει στον Πέντλμπερι να ληστέψουν μαζί την τράπεζα και στη συνέχεια να λιώσουν τις ράβδους χρυσού στο χυτήριό μετατρέποντάς τες σε ομοιώματα του Πύργου του Άιφελ. Το σχέδιο πετυχαίνει και στέλνουν τα κλεμμένα χρυσά ομοιώματα στο Παρίσι, τα οποία όμως για κακή τους τύχη  πέφτουν στα χέρια μιας ομάδας Αγγλίδων μαθητριών.

Σκηνοθεσία: Τσαρλς Κράιτον
Σενάριο: Τόμας Τίμπι Κλαρκ
Γλώσσα: Αγγλικά | Διάρκεια: 78 λεπτά
Πρωταγωνιστούν: Άλεκ Γκίνες, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ, Όντρεϊ Χέπμπορν
Διανομή: Summer Classics

Από 13/08/20 στα Θερινά Σινεμά.

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ: https://summercinemas.gr/summerclassics/


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου "Η Συμμορία των Εντιμότατων"
Ενημέρωση: 03-08-2020 13:11 - Μέγεθος: 709.11 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore