Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΦΕΣΤΙΒΑΛ FREECINEMA: 7 Χρόνια Φαγούρα Φέτος το Καλοκαίρι!
ΦΕΣΤΙΒΑΛ FREECINEMA: 7 Χρόνια Φαγούρα Φέτος το Καλοκαίρι!

Πρωτότυπος τίτλος: 'Freecinema 7th Edition'

του Ηλία Φραγκούλη

Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ επιστρέφει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και αυτό μπορεί να μεταφραστεί πολύ απλά και… κινηματογραφικά σε «Επτά Χρόνια Φαγούρα»! Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η διοργάνωση του freecinema.gr που αγαπά το κλασικό ρεπερτόριο, νοσταλγώντας ακόμη και τις κόπιες από celluloid, δίνει και πάλι την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας να θυμηθεί τι θα πει γνήσια ψυχαγωγία και κινηματογραφική παιδεία… εκεί έξω, στη μεγάλη οθόνη.

Ένα κινηματογραφικό «φεστιβάλ» βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα, όμως ο αριθμός των εισιτηρίων που κόβονται στα σινεμά είναι πλέον ελάχιστος και με πτωτικές τάσεις ετησίως, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Δίπλα σε αυτό το κλίμα παραδοξότητας, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ διοργανώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, δίχως «φεστιβαλικές» τυμπανοκρουσίες, με μοναδικό μέλημα να θυμίσει στον κόσμο πόσο ψυχαγωγικά περνούσε (παλιά…) αυτούς τους μήνες στα θερινά.

Η έβδομη διοργάνωση αποκτά τον ταιριαστό συνοδευτικό τίτλο «Επτά Χρόνια Φαγούρα» και «παντρεύει» σε θεματικά ζεύγη ταινίες κλασικές, παραγνωρισμένες, cult ή και σπάνια παιγμένες που αντέχουν στον χρόνο. Ταινίες που μπορούν να σε ευχαριστήσουν όσες φορές κι αν τις έχεις ξαναδεί στο παρελθόν ή, ακόμη καλύτερα, που αξίζει να ανακαλύψεις. Δεκατέσσερα φιλμ (μαζί με μια μεταμεσονύκτια προβολή) και μια πανελλήνια πρώτη, θα σε συντροφεύσουν με ψηφιακές κόπιες ή και αρχειακό celluloid, από τις 12 έως και τις 18 Ιουλίου στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46). Μπροστά στη λαίλαπα της μετριότητας του καινούργιου έργου, το οποίο συνήθως υποβιβάζει την αξία του σινεμά, ειδικά το καλοκαίρι, ας κατανοήσουμε ότι ο κινηματογράφος αυτή την εποχή δεν είναι μια απλή βόλτα στο… αγιόκλημα και το γιασεμί, με μια μπυρίτσα στο χέρι! Πρωτίστως είναι μορφή Τέχνης. Ας επιστρέψουμε σε αυτήν. Κρύβει μια τεράστια ιστορία μνήμης, διασκέδασης και συναισθημάτων πίσω της…

Last but not least, η συμβολή της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που με συγκινεί, με τιμά και στέκει δίπλα μου από την πρώτη κιόλας χρονιά του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Η διοργάνωση αυτή δεν υποστηρίζεται από κανέναν άλλο φορέα ή χορηγούς, άρα η αγάπη των ανθρώπων της Ταινιοθήκης έχει τεράστια σημασία για μένα.


Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 & στις 23:00, με ελάχιστες εξαιρέσεις (λόγω διάρκειας του πρώτου φιλμ). Επιπλέον προβολή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Γενική Είσοδος 6 ευρώ
Ημερήσιο Εισιτήριο 5 ευρώ/προβολή
Ημερήσιο Εισιτήριο και για τις 2 προβολές: 10 ευρώ

Δείτε το πρόγραμμα προβολών: http://freecinema.gr/suddenly-this-summer-2018-the-programme/

 


Έτος παραγωγής: 2018

Πού παίζει τώρα

Δεν βρέθηκαν προβολές

Προσεχώς

Δεν βρέθηκαν προβολές

Επιστροφή
NEWSLETTER