Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Ηρθε η ώρα να ξαναγίνουμε παιδιά! Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι εδώ!

ΝΕΑ | 07-11-2019 16:04



Εχοντας περάσει με άριστα την πρώτη του «τάξη» ανάμεσα στα Φεστιβάλ της Αθήνας, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, ανανεωμένο, με ακόμη περισσότερη όρεξη και ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που δοκιμάζει τις αντοχές εννοιών που μοιάζουν έτοιμες να αλλάξουν, όπως το «παιδικό», το «εφηβικό» και όλα όσα τα κάνουν να αφορούν τελικά τους θεατές όλων των ηλικιών.

Απόδειξη; Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ που περιλαμβάνει ταινίες για παιδιά όλων των ηλικιών: επιλεγμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά έως 3 ετών, ταινίες μικρής διάρκειας χωρίς διαλόγους ή με ζωντανή μεταγλώττιση επί σκηνής για παιδιά έως 8 ετών, ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους για παιδιά που αισθάνονται «μεγάλα», ένα ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα για εφήβους, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια αλλά και δύο πρωτότυπες δράσεις: το Crybaby Matinee και το Baby & Me.

Την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η ταινία «Μπίντι» της Φρεντερίκε Μίγκομ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με μια ιδιαίτερη, «εκτός έδρας» κινηματογραφική πρεμιέρα, την οποία το Φεστιβάλ μοιράζεται με το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Εκτός από την πρεμιέρα τα παιδιά του Χωριού θα παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες προβολές και δραστηριότητες του φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Δαναό και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και πώς μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι σε αυτό.

«Κάνοντας την πρεμιέρα μας στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και φιλοξενώντας μαθητές από τους Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, τονίζουμε την επιλογή μας να γίνει το παιδικό περιεχόμενο και η εμπειρία του Φεστιβάλ προσβάσιμα σε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν» υπογραμμίζει η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμάντα Λιβανού. «Φέτος, εκτός των άλλων, παρουσιάζουμε και ένα τολμηρό πρόγραμμα για παιδιά από 13 ετών προτρέποντας τους γονείς των εφήβων να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα Teen Spirit μιλάει στη γλώσσα των νέων θίγοντας θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα στο οικογενειακό τραπέζι», λέει η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κριέφ.

Δείτε περισσότερα - Πηγή: http://flix.gr/news/athicff-program-2019.html



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore