Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "Οι Δώδεκα Ένορκοι" - 16/07/20

CLASSICS | 07-07-2020 19:21



Η Summer Classics με χαρά ανακοινώνει την επανέκδοση του θρυλικού δικαστικού δράματος Οι Δώδεκα Ένορκοι (12 Angry Men – 1957) με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες. Πρόκειται για το καθηλωτικό και κλασικό πλέον courtroom drama που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική δουλειά του κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Σίντνεϊ Λουμέτ, με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ: καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το 2007 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου, ως ταινία πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική για τον πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των καλύτερων κινηματογραφικών δικαστικών δραμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (American Film Institute).

Η υπόθεση της ταινίας και οι σεναριακές ανατροπές, συνιστούν μελέτη περίπτωσης και  διδακτικό υλικό σε εκατοντάδες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και πανεπιστήμια όλου του κόσμου που εστιάζουν το ερευνητικό τους ενδιαφέρον σε ζητήματα λήψης αποφάσεων.

(Metascore 96% - Rotten Tomatoes  100%).

Σύνοψη: Η ταινία εξελίσσεται στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όπου ένα 18χρόνο αγόρι από την Ισπανία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, για τη δολοφονία του πατέρα του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπο με την θανατική ποινή. Ο δικαστής, καλεί τους δώδεκα ενόρκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Οι ενδείξεις είναι όλες εναντίον του κατηγορούμενου και οι ένορκοι φαίνεται να είναι πεισμένοι για την ενοχή του. Όλοι εκτός από έναν. Για να επιβληθεί όμως η θανατική ποινή θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί ομόφωνα.

Δείτε το ελληνικό τρέιλερ: 

Σκηνοθεσία: Sidney Lumet
Σενάριο: Reginald Rose (story), Reginald Rose (screenplay)
Γλώσσα: Αγγλικά | Διάρκεια: 96 λεπτά
Πρωταγωνιστούν: Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam κ.α.
Διανομή: Summer Classics

Από 16/07/20 στα Θερινά Σινεμά.

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ:
https://summercinemas.gr/summerclassics/


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου "Οι Δώδεκα Ένορκοι"
Ενημέρωση: 07-07-2020 19:21 - Μέγεθος: 383.32 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore