Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H «επιστήμη» των Fantastic Four

ΝΕΑ | 29-07-2015 19:08Αθήνα

Με τις ταινίες με σούπερ ήρωες να έχουν κατακλύσει πλέον το παγκόσμιο box office, το στούντιο Fox μάς συστήνει ξανά τους Fantastic Four.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας επιχειρούν να εξηγήσουν με επιστημονικούς όρους τις υπερδυνάμεις των τεσσάρων ηρώων, καθώς και έννοιες που συναντάμε στο σύμπαν των Fantastic Four.

Δείτε τα βίντεο:


Σε αυτά τα βίντεο, ο θεωρητικός φυσικός Μίκιο Κάκου αναφέρεται στις δυνάμεις της Σου Στορμ (της Αόρατης Γυναίκας), εξηγώντας πως το να είναι κανείς αόρατος μπορεί να μην ακούγεται τελικά τόσο παράλογο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας όρους κβαντικής φυσικής, ο Δρ. Κάκου μιλά για την ιδέα της τηλεμεταφοράς, η οποία βρίσκεται στη βάση των πειραμάτων της ομάδας των Τεσσάρων όταν αυτοί αποκτούν υπερ-δυνάμεις.

Οι τέσσερις ήρωες ανακαλύπτουν μία εναλλακτική διάσταση και ο θεωρητικός φυσικός εξηγεί πως τα ηλεκτρόνια «υπάρχουν σε διαφορετικές καταστάσεις μέχρι να τα αναγνωρίσουμε και να τα μελετήσουμε».

Ο Μ.Κάκου μιλά, επίσης, για τις σκουληκότρυπες (έννοια που γνωρίσαμε και στο Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν.

Στο Fantastic Four, μια ετερόκλητη ομάδα νεαρών εξερευνητών μεταφέρεται σε μία παράλληλη, επικίνδυνη διάσταση κατά τη διάρκεια ενός φιλόδοξου επιστημονικού πειράματος. Εκεί, τα σώματά τους μεταλλάσσονται με σοκαριστικό τρόπο και αποκτούν μοναδικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Οι τέσσερις ήρωες θα πρέπει να μάθουν να τις χειρίζονται για να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή στη Γη, αλλά και να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να αντιμετωπίσουν την θανάσιμη απειλή ενός πρώην συμμάχου τους ως οι Fantastic Four.

Πηγή: in.grΕπιστροφή
NEWSLETTER