Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

«Ευχήσου και Όλα Γίνονται»: Κι αν μπορούσες να πραγματοποιήσεις κάθε σου ευχή;

ΝΕΑ | 13-08-2015 13:51



Ο Νιλ Κλαρκ είναι ένας απογοητευμένος από την ζωή και την δουλειά του δάσκαλος, που ξαφνικά αποκτά την ικανότητα να κάνει πραγματικότητα ό, τι ευχηθεί. Οι δυνάμεις αυτές πηγάζουν από μια ομάδα εξωγήινων, οι οποίοι τον παρακολουθούν από το διάστημα επιθυμώντας τον αφανισμό της Γης. Ο τρόπος με τον οποίο ο Νιλ θα χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις θα υπαγορεύσει το μέλλον της ανθρωπότητας – μία λανθασμένη κίνηση και οι εξωγήινοι θα καταστρέψουν την Γη για πάντα.

Όσο προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του πραγματικότητα, ο Νιλ επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά της γειτόνισσάς του με τη βοήθεια του αφοσιωμένου του σκύλου, ο οποίος μπορεί πλέον να μιλήσει και να σκεφτεί λογικά – παρόλο που οι περισσότερες σκέψεις του αφορούν τα σκυλομπισκότα που τόσο λατρεύει!

Θα καταφέρει ο Νιλ να αποκτήσει το κορίτσι των ονείρων του και ταυτόχρονα να σώσει τη Γη από την καταστροφή;

Ρόμπιν Ουίλιαμς και MontyPython στους πιο σουρεαλιστικούς τους ρόλους!

Η ιδέα για το «Ευχήσου και Όλα Γίνονται» προέκυψε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο, γνωστότερος ως μέλος των θρυλικών Monty Python, Τέρι Τζόουνς, διάβασε το διήγημα του Χ. Τζ. Ουέλς, «The Man Who Could Work Miracles», για έναν άνδρα που μπορεί να κάνει κάθε ευχή του πραγματικότητα. Τελικά ο Τζόουνς στράφηκε σε άλλα πρότζεκτ, αναβιώνοντας την ταινία μετά από προτροπή του επί χρόνια παραγωγού του, Μάικ Μένταβοϊ, και αναλαμβάνοντας την σκηνοθεσία της ταινίας.

Το καστ είναι κάτι σαν την dream team της βρετανικής, και όχι μόνο, κωμωδίας: Σάιμον Πεγκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζοάνα Λάμλεϊ, Έντι Ίζαρντ, Σαντζίβ Μπασκάρ και Ρομπ Ριγκλ, και φυσικά ο Ρόμπιν Ουίλιαμς και οι Monty Python Τζον Κλιζ, Μάικλ Πέιλιν, Τέρι Γκίλιαμ και Έρικ Άιντλ.

«Το πρότζεκτ απέκτησε ιδανικό μομέντουμ όταν δέχθηκε ο Σάιμον να πρωταγωνιστήσει», λέει ένας εκ των παραγωγών, και γιος του Τέρι Τζόουνς, Μπιλ. «Αρχικά είχε αρνηθεί την πρότασή μας γιατί έγραφε ένα παρόμοιο σενάριο με τον Νικ Φροστ, αλλά τελικά, πέντε χρόνια αργότερα, δέχθηκε, κάτι που ήταν υπέροχα νέα για εμάς. Είναι ό, τι πρέπει για τον Νιλ, αφού ‘προσγειώνει’ την ιστορία στην πραγματικότητα και είναι συμπαθέστατος στον θεατή».

Για τον Πεγκ, η ευκαιρία να δουλέψει με τον Τέρι Τζόουνς και τους υπόλοιπους Pythons ήταν ακαταμάχητη. «Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής των MontyPython από μικρό παιδί, οπότε ήταν μια ευκαιρία να συνεργαστώ με μερικούς από τους ήρωές μου, που δεν έχει κανείς συχνά. Αγάπησα, όμως, και τον χαρακτήρα του Νιλ. Είχε κάποιες ατυχίες προσωπικά και επαγγελματικά, τα πράγματα δεν του έχουν βγει όπως θα ήθελε, και έπειτα αποκτά την τεράστια αυτή δύναμη, την οποία πρέπει να μάθει να χειρίζεται με προσοχή και σεβασμό».

Τώρα που η καριέρα του Πεγκ έχει εκτοξευθεί πέρα από τα όρια του Ηνωμένου Βασιλείου (είναι πλέον βασικό μέλος των καστ δύο μεγάλων franchise, του «Star Trek» και των «Επικίνδυνων Αποστολών»), η επιστροφή στο είδος που τον ανέδειξε ήταν καλοδεχούμενη. «Έτσι ξεκίνησα, άρα το ότι είχα ξανά μια αυθεντική κωμωδία στα χέρια μου ήταν απολαυστικό. Μου αρέσουν και οι δραματικοί ρόλοι αλλά διασκέδασα πολύ την ευκαιρία να κάνω κάτι κωμικό και πάλι».

Αντίθετα, η Κέιτ Μπέκινσεϊλ ενθουσιάστηκε με την ευκαιρία να κάνει κωμωδία: «Συνήθως μου προτείνουν δραματικές ταινίες ή περιπέτειες. Δεν χρειάστηκε να δείρω κάποιον σε αυτήν την ταινία, έτσι για αλλαγή! Είναι, όμως, και ένα πολύ γλυκό σενάριο, μία διασκεδαστική κωμωδία με στοιχεία φανταστικού. Και πάνω από όλα, η ευκαιρία να δουλέψω με τον Τέρι, του οποίου είμαι τεράστια θαυμάστρια». Η Μπέκινσεϊλ υποδύεται την Κάθριν, την γυναίκα που ο Νιλ αποφασίζει να κατακτήσει χρησιμοποιώντας τις νέες του δυνάμεις. «Ήταν υπέροχη η συνεργασία μου με τον Σάιμον», λέει η Μπέκινσεϊλ. «Είναι όσο αστείος και ευγενικός και κουλ πίστευα, ιδανική παρέα για τον οποιονδήποτε».

Ο βασικότερος σύμμαχος του Νιλ στην θεότρελη περιπέτειά του δεν είναι άλλος από τον πιστότερό του φίλο, τον σκύλο του, Ντένις. Όταν ο Νιλ αποκτά τις δυνάμεις του, αποφασίζει να χαρίσει στον Ντένις την ικανότητα να μιλά και να σκέφτεται λογικά, κάτι που όμως δεν τον βοηθά πάντα… Στον Ντένις δανείζει την φωνή του ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους πριν τον πρόωρο θάνατό του τον προηγούμενο Αύγουστο. «Ο Ρόμπιν ηχογράφησε τον ρόλο του τρεις φορές συνολικά», θυμάται ο Τζόουνς. «Την πρώτη φορά δουλέψαμε μέσω Skype αλλά λόγω της καθυστέρησης στην σύνδεση, δεν μπορούσα να τον σκηνοθετήσω σωστά. Έτσι πήγαμε στο Σαν Φρανσίσκο για να το ηχογραφήσουμε, αλλά μετά την ηχογράφηση, ο Ρόμπιν με πήρε τηλέφωνο γιατί του είχε έρθει μια καταπληκτική ιδέα: να υποδυθεί τον Ντένις σαν να ήταν ένα 16χρονο αγόρι! Ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την ιδέα που το ηχογραφήσαμε για τρίτη φορά, που ήταν φυσικά, όπως και οι προηγούμενες δύο, υπέροχη. Ο Ρόμπιν ήταν απολαυστικός σαν συνεργάτης».

Και οι άλλοι μη ανθρώπινοι χαρακτήρες της ταινίας, όμως, έχουν τις φωνές θρυλικών κωμικών: για τους ρόλους των εξωγήινων που χαρίζουν τις υπεράνθρωπες δυνάμεις στον Νιλ, ο Τζόουνς επιστράτευσε τους φίλους του, και «συνενόχους» για μία από τις πιο επιδραστικές καριέρες στον χώρο της κωμωδίας, τους μοναδικούς Monty Python Τζον Κλιζ, Μάικλ Πέιλιν, Έρικ Άιντλ και Τέρι Γκίλιαμ. «Δεν έγραψα τους ρόλους συγκεκριμένα για κάποιον από τους Python», εξηγεί ο Τζόουνς, «αλλά τελικά κάπως ταίριαξαν: ο Τζον πήρε το ρόλο του επικεφαλής, ο Μάικλ εκείνον του καλού παιδιού, η Μορίν του Τέρι είναι κάπως γκροτέσκα, και η Κάιλι, την οποία υποδύομαι εγώ, είναι κάπως πιο επιστημονική. Φαντάζομαι έτσι μας έχουν στο μυαλό τους πολλοί!»

Ενώ αρχικά οι συντελεστές ήθελαν ο σχεδιασμός των εξωγήινων να παραπέμπει στον έκαστο Monty Python, τελικά απέρριψαν την ιδέα, αφού δεν ήθελαν να δώσουν την εντύπωση ότι περιόρισαν την φαντασία τους για μια απλή μίμηση, όπως λέει ο Τζόουνς. «Το μόνο στο οποίο επιμείναμε για όλους είναι ότι όλοι τους είναι άσχημα, αποκρουστικά πλάσματα χωρίς ρούχα, όντα διαφόρων μεγεθών από διάφορους γαλαξίες που σημαίνουν την εκκίνηση για τους μπελάδες του Νιλ!»

20 Αυγούστου στους κινηματογράφους!



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore