Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "H φλόγα που τρεμοσβήνει (Le Feu Follet / The Fire Within - 1963)"

CLASSICS | 24-08-2022 14:03



Ο παράλογος άνθρωπος θέλει να ζήσει, με τη θεϊκή ανευθυνότητα του καταδικασμένου ανθρώπου.”
Ζαν Πωλ Σαρτρ

Με αφορμή το αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του πολυβραβευμένου (με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και 2 Χρυσούς Λέοντες στο Φεστιβάλ της Βενετίας μεταξύ άλλων) Γάλλου σκηνοθέτη Λουί Μαλ, η Summer Classics σε συνεργασία με τη Gaumont επανακυκλοφορεί ορισμένες από τις σημαντικότερες δημιουργίες του στα θερινά σινεμά: Μετά τα εμβληματικά Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958) και Atlantic City (1980), αλλά και τη σινεφίλ αποκάλυψη Το Δείπνο μου με τον Αντρέ (1981), έρχεται στις οθόνες των θερινών σινεμά το συγκλονιστικό Η Φλόγα που Τρεμοσβήνει (1963), με ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες από την Summer Classics!

Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Πιέρ Ντριέ Λα Ροσέλ που αναφέρεται στη ζωή του αυτόχειρα Γάλλου ποιητή Ζακ Ριγκό, το Η Φλόγα που Τρεμοσβήνει επικεντρώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο θέμα-ταμπού της αυτοκτονίας, όντας μια διεισδυτική μελέτη της ατομικής και κοινωνικής malaise. Κινηματογραφημένη με ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια, αποτελεί μια από τις πιο σκοτεινές και προσωπικές δημιουργίες του Μαλ, κερδίζοντας το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1963.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τις τελευταίες ώρες της ζωής ενός αυτοκτονικού αλκοολικού συγγραφέα, καθώς προσπαθεί να βρει έναν λόγο για να ζήσει. Ήσυχο και τολμηρό ταυτόχρονα, απεικονίζει με ακρίβεια την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ο Μορίς Ρονέ αποδίδει υπέροχα το πορτρέτο ενός ανθρώπου που βρίσκεται στα άκρα, χωρίς συναισθηματισμούς αλλά με ενσυναίσθηση.

Η Φλόγα που Τρεμοσβήνει είναι ένα οπτικό αριστούργημα κινηματογραφημένο με έντονα κοντράστ, με πολλά από τα χαρακτηριστικά του Νέου Κύματος όπως αναφορές στη λογοτεχνία και σε αμερικάνικα είδωλα όπως ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και η Μέριλιν Μονρόε, φιλοσοφικές συζητήσεις και περιπλάνηση στους στυλάτους δρόμους του Παρισιού, και με την εξαιρετική μουσική του Ερίκ Σατί να τονίζει ακόμη περισσότερο τη μοναξιά του πρωταγωνιστή που έψαχνε έναν τρόπο να ζει αληθινά, ξεχνώντας πόσο ριψοκίνδυνο είναι το να βασίζει κανείς την ευτυχία του στους άλλους ανθρώπους.

Σύνοψη:

Ο Αλέν αναρρώνει σε μια κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ στις Βερσαλλίες. Έχει χωρίσει από τη σύζυγό του, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, και είναι βυθισμένος στην απελπισία. Σκέφτεται να αυτοκτονήσει, μα αποφασίζει πρώτα να επισκεφθεί τους φίλους του στο Παρίσι, προσπαθώντας να βρει έναν λόγο για να συνεχίσει να ζει.

H φλόγα που τρεμοσβήνει / Le Feu Follet - The Fire Within (1963)

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ
Σενάριο: Λουί Μαλ
Πρωταγωνιστούν: Μορίς Ρονέ, Ζαν Μορό, Αλεξάντρα Στιούαρτ, Ιβόν Κλες, Ιμπέρ Ντεσάν, Αλέν Μοτέτ, Μπερνάρ Νοέλ
Μουσική: Ερίκ Σατί
Φωτογραφία: Γκισλέν Κλοκέτ
Έτος Παραγωγής: 1963
Διάρκεια: 108 λεπτά
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Διανομή: Summer Classics

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=bsyLAztnmWg

από την 1η Σεπτεμβρίου στα Θερινά Σινεμά

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ: https://summercinemas.gr/news/235/



Βίντεο:

Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 24-08-2022 14:03 - Μέγεθος: 961.71 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore