Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι "H Γιορτή της Μπαμπέτ" η επανέκδοση του Καλοκαιριού 2016;

ΝΕΑ | 17-07-2016 19:46Η βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 1987, Μπαμπέτ, είναι μια ελεγεία στην ανιδιοτελή αγάπη και τον αλτρουισμό που πρέπει όλοι να δουν.  
Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Karen Blixen, γνωστής και από το "Πέρα από την Αφρική" η γιορτή της Μπαμπέτ πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από τα όσα αποκαλύπτονται σε ένα "μυθικό" δείπνο που παραθέτει η ηρωίδα (η Μπαμπέτ) στους συντηρητικούς και σφιγμένους συνδαιτυμόνες της.
Η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, σ'ένα ψαροχώρι στη Δανία, όπου καταφεύγει μετά τα γεγονότα της κομμούνας -αναζητώντας μια καλύτερη τύχη η Γαλλίδα Μπαμπέτ, πρώην σεφ σε μπιστρό υψηλής γαστρονομίας.
Ενώ αναλαμβάνει οικονόμος στο σπίτι δυο ορφανών μεσήλικων γεροντοκόρων, κάποια στιγμή  κερδίσει το λαχείο.
Αντί να φύγει πίσω στη χώρα της και να δημιουργήσει το δικό της ρεστοράν, καλεί τη μικρή κοινότητα σε ένα λουκούλλειο γεύμα που της κοστίζει όλο της το χρόνο, την τέχνη και...τα χρήματα του λαχνού!
Χωρίς ειδικά εφέ, ηχηρό καστ και βαρύ προϋπολογισμό, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΤ μεταδίδει υποβλητικά την ατμόσφαιρα της εποχής και του τόπου, κυρίως όμως μεταγγίζει αισθήσεις και συναισθήματα.
Πρόκειται για μια επίκαιρη αλληγορία του  Δανού σκηνοθέτη Gabriel Axel που ενθουσίασε διαχρονικά κοινό και κριτικούς.
Στην Ελλάδα είναι σχετικά άγνωστη και έχει να προβληθεί από το 1987.
 
H Μπαμπέτ είναι κατά μια έννοια η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ του Καλοκαιριού!


Επιστροφή
Θερινά Σινεμά

Πρεμιέρες

Επίσης Προβάλλονται

Προσεχώς

NEWSLETTER