Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Ο Δράκος | Αποκλειστικά στη Ριβιέρα

ΝΕΑ | 28-08-2023 11:01Ο «Δράκος», ίσως η πιο εμβληματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, επιστρέφει στις αίθουσες από 31 Αυγούστου.

Η ταινία, που ήταν μια εμπορική αποτυχία για τους δημιουργούς της όταν κυκλοφόρησε, έχει διαγράψει φυσικά μια μακριά διαδρομή στην Ελλάδα όπου πολλοί από τους συντελεστές της (Νίκος Κούνδουρος, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μάνος Χατζηδάκις, Ντίνος Ηλιόπουλος, Θανάσης Βέγγος κ.α) απέκτησαν με το πέρασμα του χρόνου, μυθικές διαστάσεις ως προσωπικότητες.

Ομως «Ο Δράκος» έχει διαγράψει μεγάλη πορεία και στο εξωτερικό, ξεκινώντας με την προβολή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1956, όπου απέσπασε Ειδική Μνεία, αλλά και πιο πρόσφατα όταν ένας από τους διασημότερους σύγχρονους Αμερικάνους συγγραφείς, ο Jonathan Franzen, στο μυθιστόρημα του Ελευθερία, "βάζει" τους πρωταγωνιστές του να παρακολουθούν τον «Δράκο» σε προβολή στον κινηματογράφο.

Η αναφορά της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου από τον Franzen προκάλεσε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος για το έργο του Νίκου Κούνδουρου και οδήγησε τον κριτικό κινηματογράφου της Guardian Peter Bradshaw να χαρακτηρίσει τον Δράκο "σπουδαία ταινία".

Πρόσφατα όλες οι ταινίες του Νίκου Κούνδουρου και φυσικά «Ο Δράκος» έχουν ψηφιοποιηθεί και η ταινία θα προβάλλεται από τις νέες ψηφιακές κόπιες. 

Εγραψαν για τον Δράκο :

«Ο Δράκος είναι ένας πραγματικός άθλος για τον Ελληνικόν Κινηματογράφον» ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

«Ο Δράκος αποτελεί την συγκλονιστική προσφορά της Ελλάδος στην διεθνή κινηματογραφική ποίηση και παίρνει δικαιωματικά τη θέση του ανάμεσα στα πρωτοποριακά έργα της Ευρωπαικής παραγωγής» ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Ο Δράκος πηγαίνει πολύ μακρύτερα και πολύ βαθύτερα από όποια άλλη Ελληνική ταινία. Για πρώτη φορά ο Ελληνικός Κινηματογράφος κάνει ένα βήμα τόσο τολμηρό» ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

«Πρώτη φορά γυρίστηκε στην Ελλάδα μια ταινία με την αναμφισβήτητη αξία και την σωστή κινηματογραφική αντίληψη του Δράκου» Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΘΗΝΑΙΚΗ

«Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που μας προσέφερε τελευταία το ευρωπαικό κλίμα» Μ.ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ

Η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Ριβιέρα από 31 Αυγούστου.

Πηγή: https://www.cinemagazine.gr/nea/arthro/o_drakos_rerelease_riviera-131057961/Βίντεο:

Επιστροφή
Θερινά Σινεμά

Πρεμιέρες

Επίσης Προβάλλονται

Προσεχώς
Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore