Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Δείτε πρώτοι την ταινία "Σχέση 5 με 7" στο ΕΚΡΑΝ

ΝΕΑ | 24-06-2015 17:06



Μια τυχαία συνάντηση στους δρόμους του Μανχάταν θα φέρει τον εικοσάρη επίδοξο συγγραφέα Μπράιαν (Αντόν Γιέλτσιν) σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με μια εντυπωσιακή Γαλλίδα (Μπερενίς Μαρλό). Το πρόβλημα; Είναι παντρεμένη και μπορεί να τον συναντά για σύντομα ερωτικά ραντεβού, σε ξενοδοχεία, μόνο μεταξύ 5 και 7. Κι ενώ ο Μπράιαν λαχταρά τη γυναίκα των ονείρων του για περισσότερο από δυο ώρες την ημέρα, αρχίζει να μαθαίνει σημαντικά πράγματα για τη ζωή και τον έρωτα. 

Ο Βίκτορ Λέβιν, σεναριογράφος και παραγωγός του πολυβραβευμένου «Mad Men» σκηνοθετεί την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Αντόν Γιέλτσιν («Star Trek», «Alpha Dog») και η Μπερενίς Μαρλό (Skyfall). Δίπλα τους, οι Γκλεν Κλόουζ, Φρανκ Λανγκέλα και Ολίβια Θίρλμπι, σε μια ταινία που σκιαγραφεί τη ζάλη, την λαχτάρα και τον πόνο του να είσαι νέος και ερωτευμένος.

Η παραγωγός Τζούλι Λιν διάβασε για πρώτη φορά το σενάριο του Λέβιν πριν από έξι χρόνια, σ’ ένα γεύμα εργασίας με το σεναριογράφο που αργότερα θα γινόταν και ο σκηνοθέτης της ταινίας. «Ο Βικ και εγώ συναντηθήκαμε στο Le Pain Quotidien στο δυτικό Χόλιγουντ και περάσαμε πολύ όμορφα», θυμάται. «Μου άρεσε το σενάριο και η αίσθηση του χιούμορ του. Ήταν προφανές ότι ακόμα κι αν δεν είχε σκηνοθετήσει ποτέ στη ζωή του μια ταινία μεγάλου μήκους, είχε μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική άποψη.»

Μία επιπλέον ένδειξη ότι η παραγωγή ήταν σε καλά χέρια αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Βίκτορ Λέβιν κατόρθωσε να συγκεντρώσει σπουδαίους ηθοποιούς για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία. Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Αντόν Γιέλτσιν, του οποίου ο ανοιχτός χαρακτήρας και η διάχυτη εκφραστικότητά τον κατέστησαν ιδανική επιλογή για τον νεαρό ρομαντικό πρωταγωνιστή της ταινίας. "Υπάρχουν επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη. Είναι μακράν ο καλύτερος γι αυτό το ρόλο! Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Μου θυμίζει τον Ντάστιν Χόφμαν στα νιάτα του. Συνδυάζει την απόλυτη γνησιότητα, το αυθεντικό χιούμορ, το πραγματικό πάθος», λέει ο Λέβιν.

Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως οι CharlieBartlett και LikeCrazy ο Γιέλτσιν δεν είναι καινούριος σε αυτού του είδους τις ταινίες που έχουν ως θέμα την ενηλικίωση. Όμως η ταινία Σχέση 5 με 7 του έδωσε τη δυνατότητα να κινηθεί σε έναν πιο ευρύ καμβά της μετάβασης από τη νεαρή ανδρική ηλικία στην πραγματική ωριμότητα. "Ο Μπράιαν είναι ένας συγγραφέας", εξηγεί ο ίδιος, «Η γνωριμία του με την Άριελ τον φέρνει αντιμέτωπο με τον τρόπο που προσεγγίζει τη ζωή του. Αρκεί και μόνο που του θέτει το ερώτημα, αν θα ξαναϊδωθούν. Διαθέτει εκείνη τη μυστηριώδη πολυπλοκότητα που είναι εξαιρετικά μεθυστική γι’ αυτόν”.

Αν η Άριελ είναι μυστηριώδης με τον Μπράιαν, ήταν πολύ λιγότερο μυστηριώδης για την ταλαντούχα ηθοποιό που την ενσαρκώνει. “Όταν διάβασα το σενάριο” λέει η Μπερενίς Μαρλό, “την ένιωσα αμέσως. Κατάλαβα τον ψυχισμό της. Είναι πολύ θετική ως χαρακτήρας. Ταυτίστηκα μαζί της.” “Η Μπερενίς δεν θα είναι για πολύ ακόμα ένα καλά κρυμμένο μυστικό”, αναφέρει ο Λέβιν. “Είναι αστεία, έχει πολλές πτυχές στο χαρακτήρα της και στα γυρίσματα ήταν πάντα πολύ καλά προετοιμασμένη για το ρόλο. Πιστεύω ότι θα εξελιχτεί σε μία πρωταγωνίστρια διεθνούς κλάσης, σαν την Ζαν Μορό ή την Σαρλότ Ράμπλινγκ.”



Φωτογραφίες:

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore