Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Τηλεφώνησε στην Τζέιν
ShareThis
Τηλεφώνησε στην ΤζέινΠρωτότυπος τίτλος: 'Call Jane'

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της «Τζέιν», μιας παράνομης ομάδας γυναικών που, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’60 στο Σικάγο, ενώθηκαν και διεκπεραίωσαν ασφαλείς και εγγυημένες αμβλώσεις σε περίπου 12.000 γυναίκες και κορίτσια.

Η Τζόι ζει στα προάστεια με τον σύζυγ;o της και την πανέξυπνη έφηβη κόρη της. Η ευτυχισμένη ζωή της με την οικογένειά της και την κολλητή της φίλη Λάνα διαταράσσεται από μια πολυαναμενόμενη εγκυμοσύνη η οποία όμως καταλήγει να απειλεί τη ζωή της. Η Τζόι και ο άντρας της Γουίλ αιτούνται τη νόμιμη διακοπή της εγκυμοσύνης. Οταν το συμβούλιο των γιατρών αποφαίνεται αρνητικά λέγοντας στην Τζόι ότι πρέπει να ρισκάρει, ο Γουίλ πέφτει σε απόγνωση. Η Τζόι, απελπισμένη ότι δεν θα καταφέρει να δει την κόρη της να μεγαλώνει, ανακαλύπτει τυχαία την «Τζέιν».

Η ομάδα, καθοδηγούμενη από την αφοσιωμένη και συμπονετική Βιρτζίνια, καταφέρνει να σώσει τη ζωή της Τζόι αλλά και να της δώσει έναν ακόμα σκοπό ζωής. Τις ώρες που η κόρη της είναι στο σχολείο και ο άντρας της στη δουλειά, η Τζόι εισέρχεται στην ομάδα και η ζωή της σαν ακτιβίστρια ξεκινάει. Αρχικά οι εξορμήσεις της για να βοηθήσει άλλες γυναίκες ή να συναντήσει τονγιατρό Ντιν, τον μοναδικό προμηθευτή φαρμάκων της ομάδας, μένουν κρυφές αλλά όταν οι δράσεις της αρχίζουν να συγκρούονται με τον παραδοσιακό ρόλο της ως νοικοκυρά θα πρέπει να αποφασίσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.


Σκηνοθεσία: Phyllis Nagy
Σενάριο: Roshan Sethi, Hayley Schore
Ηθοποιοί: Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Chris Messina
Διάρκεια: 121'
Έτος παραγωγής: 2022


Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore