Φόνισσα |
Πρωτότυπος τίτλος: 'Φόνισσα'
Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα , χήρα- Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας.
Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δε θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Θύματα του ξεσπάσματός της γίνονται τα μικρά κορίτσια του νησιού, τα οποία απαλλάσσει από το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που η ύπαρξη τους επιφέρει, αφαιρώντας τους τη ζωή.
Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με το νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και πάει στο καταφύγιο της που είναι η φύση. Όμως στη πραγματικότητα όσο και αν η ηθική της της υπαγορεύει πως καλά έπραξε όσα έπραξε , το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.
Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα
Σενάριο: Κατερίνα Μπέη
Ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου
Έτος παραγωγής: 2023
Δείτε το Trailer
Πού παίζει τώρα
Δεν βρέθηκαν προβολέςΠροσεχώς
Δεν βρέθηκαν προβολέςΕπιστροφή
- CINE PARIS
Μετά το Κυνήγι - ΑΘΗΝΑΙΑ Europa Cinema
- ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
- ΑΜΙΚΟ
- ΑΝΟΙΞΙΣ
- ΑΡΚΑΔΙΑ
- ΒΟΞ Europa Cinema
- ΕΚΡΑΝ
- ΖΕΦΥΡΟΣ
- ΗΛΕΚΤΡΑ
- ΚΗΠΟΣ
- ΛΑΟΥΡΑ
- ΜΑΡΙΛΕΝΑ
- ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
- ΟΑΣΙΣ
Μία Μάχη Μετά την Άλλη , Μετά το Κυνήγι - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
- ΡΙΒΙΕΡΑ Europa Cinema
- ΣΙΣΣΥ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)
Μετά το Κυνήγι - ΦΛΕΡΥ
- ΑΠΟΛΛΩΝ
Τα Φτερά του Έρωτα , Casablanca - ΕΛΛΗΝΙΣ 1
- ΕΛΛΗΝΙΣ 2
- ΝΑΤΑΛΙ
- Μία Μάχη Μετά την Άλλη
- Τα Φτερά του ΈρωταΑΠΟΛΛΩΝ - Θεσσαλονίκη
- CasablancaΑΠΟΛΛΩΝ - Θεσσαλονίκη
- EraserheadΑΠΟΛΛΩΝ - Θεσσαλονίκη
- Springsteen: Deliver Me from NowhereCINE PARIS - Αθήνα, CINE PARIS - Αθήνα
- Μετά το ΚυνήγιCINE PARIS - Αθήνα
- ClimaxΑΠΟΛΛΩΝ - Θεσσαλονίκη
- Η Ώρα του ΛύκουΑΠΟΛΛΩΝ - Θεσσαλονίκη