Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Κινηματογραφική Λέσχη: Αφιέρωμα στην Ελληνική Κωμωδία
Κινηματογραφική Λέσχη: Αφιέρωμα στην Ελληνική Κωμωδία

Πρωτότυπος τίτλος: 'Tribute on Greek Comedy'

Μπιλόμπα (Δευτέρα 29/5 ώρα 8:45μμ)
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σοφία Παπαχρήστου
Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009

Σύνοψη: Για να σώσει τη θέση του, εν μέσω απολύσεων, ο Πέτερ, μηχανικός σε μια πολυεθνική εταιρεία με αμφίβολες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής ενός έργου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Πέρα Κάσσιρο, μία ασήμαντη κουκίδα στο χάρτη, χαμένη κάπου στο Αιγαίο. Πολύ σύντομα, ο Πέτερ συνειδητοποιεί ότι οι συνθήκες στο νησί απέχουν πολύ από εκείνα που υπολόγιζε… Τα γεγονότα παίρνουν αναπάντεχη τροπή και ο Πέτερ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σοβαρό ηθικό δίλημμα: να συμβάλει ώστε η πολυεθνική να χρησιμοποιήσει το έργο στην Πέρα Κάσσιρο ως βιτρίνα για την επεξεργασία των τοξικών αποβλήτων της ή να σώσει το νησί που έχει πια μπει στην καρδιά του;


Τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων (Τρίτη 30/5 ώρα 8:45μμ)
Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου

Συμαντικότερες διακρίσεις: Βραβείο καλύτερης ταινίας - Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σύνοψη: Ένας παλιατζής, ο Λουκάς (Λάζαρος Ανδρέου), διαρκώς αποφεύγει να αντιμετωπίσει τις κακοτοπιές της ζωής του. Όταν όμως ερωτεύεται τη Ζένα (Αφροδίτη Αλ-Σαλέχ), η οποία βρίσκεται μπλεγμένη με μια σπείρα αρχαιοκάπηλων, αποφασίζει επιτέλους να δράσει δυναμικά και να τη σώσει.


Έτος παραγωγής: 2017

Πού παίζει τώρα

Δεν βρέθηκαν προβολές

Προσεχώς

Δεν βρέθηκαν προβολές


Επιστροφή
NEWSLETTER

  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα,
ενημερώσεις, και άλλο υλικό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου