Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Τα «Πουλιά» του Μπ. Μακρίδη συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Σινεμά Les Arcs [thetoc.gr]

ΝΕΑ | 13-12-2018 11:48



Τα «Πουλιά» του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη ανοίγουν τα φτερά τους σε φεστιβάλ κινηματογράφου στις γαλλικές 'Αλπεις, πριν ακόμη ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου θα προβληθεί ένα απόσπασμα των «Πουλιών» στο τμήμα των ταινιών «works in progress» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της ταινίας, τα «Πουλιά» είναι «ένα docudrama, ένα ντοκιμαντέρ που μοιάζει περισσότερο με ταινία μυθοπλασίας, εμπνέεται από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) και στην Αμερική (St. Ann's Warehouse, Νέα Υόρκη). Πώς μια παράσταση από την Επίδαυρο έφτασε στη Νέα Υόρκη και πώς ένα αρχαίο κείμενο συνδέεται με τη ζωή και την πραγματικότητα; Μια ταινία για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Μια ταινία για την παρατήρηση των πουλιών, όπου τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι».

Βλ. περισσότερα: http://www.thetoc.gr/politismos/article/ta-poulia-tou-mpampi-makridi-summetexoun-sto-festibal-sinema-les-arcs



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore