Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Απίστευτο! Σώμα πυγμάχου σε 6 μήνες για τον Τζέικ Τζίλενχαλ

ΝΕΑ | 15-07-2015 12:11



Ένας ακόμη ηθοποιός έρχεται να ενταχθεί στον μακρύ κατάλογο των αφοσιωμένων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε εκπληκτικές μεταμορφώσεις για τις απαιτήσεις ενός ρόλου. Για την πυγμαχική ταινία Southpaw (Στην Ελλάδα θα προβληθεί ως «Ο Αριστερόχειρας», από τις 23/07), ο Jake Gyllenhaal προπονήθηκε εντατικά σαν επαγγελματίας πυγμάχος επί ένα εξάμηνο, με στόχο να υποδυθεί έναν μποξέρ ο οποίος μάχεται με τους προσωπικούς του δαίμονες που τον εμποδίζουν να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος.

2.000 κοιλιακοί τη μέρα

Αυτό που κάνει τη μεταμόρφωση ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι το γεγονός ότι ο ηθοποιός ήταν αρκετά λιπόσαρκος στον αμέσως προηγούμενο ρόλο του ως φωτορεπόρτερ στην ταινία «Νυχτερινός Ανταποκριτής». «Ο Jake έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να κάνει για τον ρόλο του μποξέρ: 2.000 sit ups την ημέρα» λέει ο Claybon. «Και αυτές οι επαναλήψεις κοιλιακών γίνονταν στα διαλείμματα της υπόλοιπη προπόνησης ενδυνάμωσης, αντοχής και όγκου», συμπληρώνει.
 
Ολόκληρη η ρουτίνα προπόνησης και διατροφής του Gyllenhaal 
Μια εξάωρη, ανελέητη ρουτίνα
Αρχικά, οι ώρες προπόνησης ήταν τρεις ημερησίως. Όσο πλησίαζε ο καιρός των γυρισμάτων οι ώρες διπλασιάστηκαν και το καθημερινό πρόγραμμα του ηθοποιού διαμορφώθηκε ως εξής: 3 ώρες προπόνηση πυγμαχίας το πρωί, 3 ώρες ρουτίνα με βάρη και καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις το απόγευμα. Λόγω του περιορισμένου χρονικού πλαισίου ο Claybon εφάρμοσε μια προπόνηση υψηλής έντασης.
 
Ο Gyllenhaal έτρεχε 10 χιλιόμετρα πριν πέσει με τα μούτρα στα μαθήματα πυγμαχίας, ενώ οι απογευματινές ασκήσεις περιείχαν μια μεγάλη ποικιλία από αμέτρητες έλξεις στο μονόζυγο και εξαντλητικά ημικαθίσματα με μπάρα, ακόμη και χτυπήματα με βαριοπούλα πάνω σε ένα τεράστιο λάστιχο από τρακτέρ.
 
Σε πρόσφατή συνέντευξή του στο περιοδικό US Weekly, ο ηθοποιός παραδέχθηκε ότι χωρίς αυτή την εξάμηνη εντατική προπόνηση δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις κινήσεις του και - κατά συνέπεια - αυτοπεποίθηση για να φέρει εις πέρας το ρόλο. «Δεν μπορεί κανείς να υποδυθεί έναν μποξέρ. Το μποξ δεν είναι ρόλος. Είναι ένα άθλημα που απαιτεί τεράστιες ψυχικές ικανότητες, πέρα από μια δυνατή γροθιά», είπε ο ηθοποιός.
 
Με τόσες καμένες θερμίδες σε ημερήσια βάση, ο Gyllenhaal δεν ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί κάποιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Ωστόσο, ο διαιτολόγος Ross Edgley, του σύστησε να καταναλώνει υδατάνθρακες μέχρι το μεσημέρι και πρωτεΐνες το βράδυ - ψάρι, κοτόπουλο και αβγά ήταν το απαραίτητο εφόδιο για το σώμα του ώστε να καλύψει τις εξαντλητικές απαιτήσεις της προπόνησης. Μαζί με τις τροφές κατανάλωνε και τα απαραίτητα συμπληρώματα που έχουν ανάγκη οι ελίτ αθλητές της πυγμαχίας, όπως βιταμίνες D3 και C, που εξασφαλίζουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.
 

 



Βίντεο:

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore