Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Αυτές είναι οι κλασικές επανεκδόσεις για το καλοκαίρι του 2020 (μέρος Α΄)

CLASSICS | 18-05-2020 19:34



Η Summer Classics, η νέα εταιρεία διανομής κλασικών ταινιών και επανεκδόσεων, ανακοίνωσε το πρώτο μέρος του καταλόγου της για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2020, ο οποίος περιλαμβάνει πέντε κορυφαίες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, τις οποίες οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες και εξαιρετικό ήχο.

Με σειρά λανσαρίσματος οι ταινίες είναι:

Μετά τα Μεσάνυχτα (1973)

Πρωτότυπος τίτλος: Don’t Look Now
Σκηνοθεσία: Νίκολας Ρεγκ



Κλασικό ψυχολογικό θρίλερ, βρετανικής και ιταλικής συμπαραγωγής σε σκηνοθεσία Νίκολας Ρεγκ, βασισμένο στην ομότιτλη ιστορία μικρού μήκους της Δάφνη Ντε Μωριέ. Με τους: Τζούλι Κρίστι και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ. Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του είδους με μεγάλες καινοτομίες στο μοντάζ και το αφηγηματικό ύφος. Το ιμπρεσιονιστικό και συμβολιστικό στυλ της ταινίας την κατατάσσει ανάμεσα στους σταθμούς του βρετανικού κινηματογράφου ενώ η κλασική πλέον σεξουαλική σκηνή που περιλαμβάνει, στην εποχή της θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες να λογοκριθεί.

Υπόθεση: Η μικρή κόρη του αρχιτέκτονα Μπάξτερ πνίγεται παίζοντας στην λίμνη κοντά στο σπίτι τους, χωρίς αυτός ή η γυναίκα του να μπορέσουν να την σώσουν. Πολύ αργότερα όταν ο Μπάξτερ βρίσκεται σε δουλειά στην Βενετία, η γυναίκα του γνωρίζεται με μία τυφλή Αγγλίδα μέντιουμ, που την ενημερώνει ότι το νεκρό της κοριτσάκι προειδοποίησε για έναν θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Μπάξτερ στην Βενετία. Πράγματι ο Μπάξτερ έχει ένα σχεδον θανατηφόρο ατύχημα στην εκκλησία, που αναστηλώνει...

Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί (1967)

Πρωτότυπος τίτλος: The Producers
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς



Ο Μελ Μπρουκς επιστρέφει στα θερινά σινεμά με την ταινία που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Πρόκειται για μια κωμωδία που πήρε μυθικές διαστάσεις στο πέρασμα του χρόνου, με το American Film Institute να την συγκαταλέγει στη δεκάδα των καλύτερων φιλμ του είδους.

Υπόθεση: Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Broadway κι ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του! Έτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ… Springtime for Hitler!

Η Νύχτα του Κυνηγού (1955)

Πρωτότυπος τίτλος: The Night of the Hunter
Σκηνοθεσία: Τσαρλς Λότον

Κλασικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβις Γκραμπ, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Χάρι Πάουερς, που κατηγορήθηκε το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών. Το στυλ και τα μοτίβα της ταινίας πηγάζουν από το γερμανικό εξπρεσιονισμό (αλλόκοτες σκιές, σουρεαλιστικά σετ και παράξενες γωνίες λήψης) για να δημιουργήσουν ένα απλουστευμένο και διαταραγμένο κλίμα που αντανακλά στην ψυχοσύνθεση και την προσωπικότητα του Χάρι Πάουελ.

Ο κριτικός κινηματογράφου Ρόμπερτ Έμπερτ, έγραψε για την ταινία: Πρόκειται για μια από τις τρομακτικότερες ταινίες όλων των εποχών, με έναν κακοποιό που μένει χαραγμένος στη μνήμη και μια μουσική επένδυση που σε στοιχειώνει ακόμη... τέσσερις δεκαετίες αργότερα.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 34η θέση, στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Επίσης κατέταξε τον Χάρι Πάουελ του Ρόμπερτ Μίτσαμ στην 29η θέση στη λίστα με τους κινηματογραφικούς κακούς.

Το περιοδικό Empire κατέταξε την ταινία στην 71η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Η ταινία επηρέασε μεταγενέστερους σκηνοθέτες όπως ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τέρενς Μάλικ, ο Τζιμ Τζάρμους, ο Σπάικ Λι, ο Ρομπ Ζόμπι και οι Αδερφοί Κοέν.

Υπόθεση: Ο Χάρι Πάουελ , κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους. Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Συλλαμβάνεται για κλοπή αυτοκινήτου και βρισκόμενος στην φυλακή, προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασμένο σε θάνατο συγκρατούμενο του το πού έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Το μυστικό κρύβεται στην σύζυγο του θανατοποινίτη και στα δύο του παιδιά κι ο Πάουελ τα επισκέπτεται με τους πιο δόλιους σκοπούς.

Η Συμμορία των Εντιμότατων (1951)

Πρωτότυπος τίτλος: The Lavender Hill Mob
Σκηνοθεσία: Τσαρλς Κράιτον



Κλασική, ξεκαρδιστική αγγλική κωμωδία σε σκηνοθεσία Τσαρλς Κράιτον και σενάριο Τόμας Κλαρκ η οποία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου το 1952. Την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ίδια ταινία είχε ο Άλεκ Γκίνες. Η ταινία επίσης βραβεύτηκε με BAFTA καλύτερης ταινίας το 1951 ενώ το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατατάσσει στην 17η θέση στη λίστα με τις καλύτερες 100 ταινίες όλων των εποχών.

Υπόθεση: Ο Χένρι Χόλαντ (Άλεκ Γκίνες), ένας ντροπαλός τραπεζικός υπάλληλος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του χρυσού για δυο δεκαετίες. Ο άνδρας φαίνεται αφοσιωμένος στη δουλειά του, αλλά στην πραγματικότητα έχει καταστρώσει ένα σχέδιο με τη βοήθεια του οποίο πρόκειται να ληστέψει το πολύτιμο φορτίο κι έπειτα να αποσυρθεί. Η γνωριμία του με τον Άλφρεντ Πέντλμπερι (Στάνλεϊ Χόλογουεϊ), τον νέο ένοικο της πανσιόν στο Λάβεντερ Χιλ, στην οποία διαμένει ο Χόλαντ, αποδεικνύειται καθοριστική για την πραγματοποίηση του σχεδίου του. Ο Πέντλεμπερι έχει στην κατοχή του ένα χυτήριο στο οποίο λιώνει διάφορα μέταλλα και δημιουργεί σουβενίρ (όπως για παράδειγμα ομοιώματα του Πύργου του Άιφελ) τα οποία πωλούνται σε πολλά τουριστικά θέρετρα ανά τον κόσμο. Ο Χόλαντ προτείνει λοιπόν στον Πέντλμπερι να συνεργαστούν και να μοιραστούν τα κέρδη. Έπειτα οι δυο τους προσλαμβάνουν τους Λάκερι Γουντ (Σίντνεϊ Τζέιμς) και Σόρτι Φίσερ, δυο επαγγελματίες ληστές για να τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο. Η ληστεία πραγματοποιείται με επιτυχία και ο Πέντλμπερι λιώνει τις ράβδους του χρυσού στο χυτήριό μετατρέποντάς τις σε ομοιώματα του Πύργου του Άιφελ κι έπειτα τις στέλνει στη Γαλλία. Εκεί όμως χάρη σε ένα λάθος της ιδιοκτήτριας του μαγαζιού αναμνηστικών ειδών, τα ομοιώματα πέφτουν στα χέρια μιας ομάδας Αγγλίδων μαθητριών.

Οι Δώδεκα Ένορκοι (1957)

Πρωτότυπος τίτλος: 12 Angry Men
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λουμέτ

Το καθηλωτικό δικαστικό δράμα που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική δουλειά του κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Σίντνεϊ Λουμέτ, με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ: καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το 2007 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου, ως ταινία πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική για τον πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των καλύτερων κινηματογραφικών δικαστικών δραμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (American Film Institute).

Υπόθεση: Η ταινία εξαλλάσσεται στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όπου ένα 18χρόνο αγόρι από την Ισπανία καταδικάζεται σε θανατική ποινή για τη δολοφονία του πατέρα του. Ο δικαστής, καλεί τους δώδεκα ενόρκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Για να εκτελεστεί όμως ο 18χρονος κατηγορούμενος θα πρέπει να συναινέσουν και οι δώδεκα ένορκοι.


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Summer Cinemas Catalogue 2020
Ενημέρωση: 19-05-2020 01:52 - Μέγεθος: 2.23 MB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore