Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "Η Νύχτα του Κυνηγού" - 09/07/20

CLASSICS | 30-06-2020 14:26



Η Summer Classics περήφανα ανακοινώνει την επανέκδοση της ταινίας Η Νύχτα του Κυνηγού (The Night of the Hunter – 1955) με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

Πρόκειται για το κλασικό πλέον νουάρ θρίλερ, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβις Γκραμπ, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Χάρι Πάουελ, που καταδικάστηκε το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών. Το στυλ και τα μοτίβα της ταινίας πηγάζουν από το γερμανικό εξπρεσιονισμό (αλλόκοτες σκιές, σουρεαλιστικά σετ και παράξενες γωνίες λήψης) για να δημιουργήσουν ένα γνήσια τρομακτικό κλίμα το οποίο αντανακλά στην ψυχοσύνθεση και την προσωπικότητα του Πάουελ.

Ο κριτικός κινηματογράφου Ρόμπερτ Έμπερτ, έγραψε για την ταινία: «Πρόκειται για μια από τις τρομακτικότερες ταινίες όλων των εποχών, με έναν κακοποιό που μένει χαραγμένος στη μνήμη και μια μουσική επένδυση που σε στοιχειώνει ακόμη... τέσσερις δεκαετίες αργότερα».

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 34η θέση, στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Επίσης κατέταξε τον χαρακτήρα Χάρι Πάουελ που ενσαρκώνει ο Ρόμπερτ Μίτσαμ στην 29η θέση στη λίστα με τους «εφιαλτικότερους» κινηματογραφικούς κακούς. Το περιοδικό Empire κατέταξε την ταινία στην 71η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Στην πορεία των ετών η ταινία αποθεώθηκε και άρχισε να διδάσκεται στις μεγαλύτερες σχολές κινηματογράφου παγκοσμίως ως τυπικό δείγμα τρόμου και λυρισμού, ενώ επηρέασε μεταγενέστερους σκηνοθέτες όπως οι: Ντέιβιντ Λιντς, Μάρτιν Σκορσέζε, Τέρενς Μάλικ, Τζιμ Τζάρμους, Αδερφοί Κοέν, κ.α.

(Metascore 99%, Rotten Tomatoes  99%).

Σύνοψη: Ο Χάρι Πάουελ, κάνει όλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες που έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους. Όταν αποκτήσει αυτό που θέλει σκοτώνει τα θύματά του. Κάποια στιγμή συλλαμβάνεται τυχαία για μια μικροκλοπή και μαθαίνει ότι ο καταδικασμένος σε θάνατο συγκρατούμενος του έχει κρύψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο Πάουελ με την αποφυλάκισή του προσεγγίζει την γυναίκα και τα παιδιά θανατοποινίτη, καταφέρνει να μπει στη ζωή τους και το παιχνίδι της γάτας με τα ποντίκια αρχίζει.

Δείτε το ελληνικό τρέιλερ: 

Σκηνοθεσία: Charles Laughton
Σενάριο: James Agee, based on "The Night of the Hunter" novel by Davis Grubb
Γλώσσα: Αγγλικά | Διάρκεια: 93 λεπτά
Πρωταγωνιστούν: Robert Mitchum, Shelley Winters
Διανομή: Summer Classics 

Από 09/07/20 στα Θερινά Σινεμά

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ:
https://summercinemas.gr/news/151/


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου "Η Νύχτα του Κυνηγού"
Ενημέρωση: 30-06-2020 14:27 - Μέγεθος: 459.68 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore