Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Αυτό είναι το πρόγραμμα του δέκατου ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΝΕΑ | 19-07-2021 10:44



του Ηλία Φραγκούλη

Με έμπνευση από το κλασικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς και, όντως, εντελώς ξαφνικά, το καλοκαίρι του 2012, βρέθηκα να κάνω πρόγραμμα (με δέκα ταινίες) για μία ολόκληρη εβδομάδα στο θερινό σινεμά της Δεξαμενής, στο Κολωνάκι. Δεν είχα κάποιο όραμα ξεκινώντας το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Απλώς, έτυχε! Συμπτωματικά, μαζί με τη γέννηση του freecinema.gr, του πιο ανεξάρτητου και… θρασύτατου (όπως κι εγώ) κινηματογραφικού site αυτής της χώρας, μέσω του οποίου υπερασπίζομαι με ήθος τη φιλμική κριτική.

Τα πρώτα… επτά χρόνια ήταν δύσκολα. Χωρίς οικονομικούς πόρους, με μικρή (έως ανύπαρκτη) υποστήριξη από τα media και μοναδική βοήθεια από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ μετακόμισε σε ακόμη δύο θερινά σινεμά της Αθήνας, μέχρι να στεριώσει ιδανικά στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ, όπου σχεδόν «μεγάλωσα» ως θεατής, μαθαίνοντας να σέβομαι την Ιστορία της κινηματογραφικής τέχνης.

Με προσωπικό μου πείσμα και την αγάπη του κοινού που κάθε χρόνο αυξανόταν, συμμετείχε με πλήρη συναισθήματα στις προβολές, έμαθε παλιές ταινίες που δεν γνώριζε, χειροκροτούσε με ενθουσιασμό και μου ζητούσε να μη σταματήσω αυτό που κάνω, φτάσαμε φέτος σε μια επέτειο δέκα χρόνων και τον αδιαμφισβήτητο χαρακτηρισμό του κινηματογραφικού θεσμού για τούτη την πόλη. Από τις 22 έως και τις 28 Ιουλίου, λοιπόν, σας περιμένω να βιώσουμε μαζί αυτή τη γιορτή, εκεί έξω. Γιατί το σινεμά πρέπει να το ζεις. Και να το μοιράζεσαι. Με κόσμο. Διαφορετικά… το χάσαμε.

Ακολουθούν τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους δεκαέξι (!) κινηματογραφικούς τίτλους του επετειακού προγράμματος. Κλασικά φιλμ του παρελθόντος που σπανιότατα είχατε την ευκαιρία να δείτε στη μεγάλη οθόνη, προβολές και με κόπιες celluloid, και δύο αποκλειστικές πρεμιέρες που θα συζητηθούν έντονα. Χορηγός και σπουδαίος συμπαραστάτης μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι το Βίκος Cola, που θα μας ξεδιψά κάθε βράδυ στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Το περίμενα περισσότερο κι από εσάς εφέτος!

Πηγή: https://freecinema.gr/suddenly-this-summer-2021-the-programme/?fbclid=IwAR0NT20yb3vAzbsodDJQ3eWV3x-iZlGv91Rtwi6z4voysKB09s5YYfn0TSU


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Ενημέρωση: 16-07-2021 13:59 - Μέγεθος: 493.51 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 16-07-2021 14:01 - Μέγεθος: 1000.56 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore