Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Αυτό είναι το πρόγραμμα του δέκατου ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ by Βίκος Cola: «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ»

ΝΕΑ | 14-09-2021 08:26



Αφού συμπλήρωσε τη δέκατη επέτειό του τον περασμένο Ιούλιο, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ επιστρέφει για μία extra εβδομάδα προβολών, αποχαιρετώντας τούτη την αγαπημένη περίοδο των θερινών σινεμά και του κλασικού ρεπερτορίου, ελπίζοντας το στερεοτυπικό «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ» (που θυμόμαστε από τις μαρκίζες των αιθουσών) να πιάσει τόπο και να ζήσουμε έναν πλήρη κινηματογραφικό χειμώνα… ελεύθεροι και υγιείς!

Αυτή η δεύτερη φάση του φετινού προγράμματος, πάντοτε σε διοργάνωση του freecinema.gr, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2021, πίνοντας Βίκος Cola στον θερινό κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια), με δεκατέσσερις κλασικούς κινηματογραφικούς τίτλους, θρυλικά ονόματα σκηνοθετών και αξέχαστους stars από το παγκόσμιο σινεμά, που θα βρουν ξανά τη φυσική τους διάσταση στη μεγάλη οθόνη, έως και από κόπιες celluloid.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Με έμπνευση από το κλασικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς και, όντως, εντελώς ξαφνικά, το καλοκαίρι του 2012, βρέθηκα να κάνω πρόγραμμα (με δέκα ταινίες) για μία ολόκληρη εβδομάδα στο θερινό σινεμά της Δεξαμενής, στο Κολωνάκι. Δεν είχα κάποιο όραμα ξεκινώντας το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Απλώς, έτυχε! Συμπτωματικά, μαζί με τη γέννηση του freecinema.gr, του πιο ανεξάρτητου και… θρασύτατου (όπως κι εγώ) κινηματογραφικού site αυτής της χώρας, μέσω του οποίου υπερασπίζομαι με ήθος τη φιλμική κριτική. 

Με την τεράστια υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από την πρώτη κιόλας μέρα, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ μετακόμισε σε ακόμη δύο θερινά σινεμά της Αθήνας, μέχρι να στεριώσει ιδανικά (εδώ και πέντε χρόνια) στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ

Με το «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ», αποχαιρετάμε το (εορταστικό για εμάς) κινηματογραφικό καλοκαίρι του 2021 όπως του αξίζει. Με ταινιάρες που θα θυμίζουν πάντοτε τα πλούσια συναισθήματα που μας συνόδευσαν κάτω από τον αττικό ουρανό, μπροστά από μια μεγάλη οθόνη, εδώ και τόσες δεκαετίες. Από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, σας περιμένω να βιώσουμε (ξανά) μαζί αυτή τη γιορτή, εκεί έξω. Γιατί το σινεμά πρέπει να το ζεις. Και να το μοιράζεσαι. Με κόσμο. Διαφορετικά… χάσαμε την επαφή μαζί του.

Ηλίας Φραγκούλης, Διευθυντής του freecinema.gr



Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Ενημέρωση: 14-09-2021 08:26 - Μέγεθος: 319.08 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 14-09-2021 08:26 - Μέγεθος: 478.07 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore