Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Το ΕΚΡΑΝ φιλοξενεί το αφιέρωμα του KinoAthens στους Ανεξάρτητους Αμερικανούς Κινηματογραφιστές

ΝΕΑ | 30-05-2022 16:57



Η κεντρική φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από την ταινία Bummer Summer.

Το KINO Athens αγαπά το θερινό σινεμά στην πόλη και συνεργάζεται με τον Κινηματογράφο Εκράν για τρεις καλοκαιρινές προβολές τη Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουνίου, όπου θα προβληθούν οι ταινίες του αφιερώματος “American Independents”, το οποίο παρουσίασε το KinoAthens τον Μάιο.

To KINO Athens, μέλος του Athens Culture Net (ACN) του Δήμου Αθηναίων, είναι μιας διεθνής πλατφόρμα διοργάνωσης προβολών, που γεφυρώνουν το σινεμά με τις εικαστικές τέχνες, μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας, προ(σ)καλώντας τους θεατές να επαναπροσδιορίσουν τα όσα ήξεραν μέχρι τώρα για τις οπτικές τέχνες. To KINO Athens εμπνέεται από τη μακροχρόνια ιστορία των εναλλακτικών art spaces της Νέας Υόρκης και εξερευνά συνεχώς νέους τρόπους αναπαράστασης, συνδυάζοντας τα διάφορα είδη τέχνης με το πειραματικό σινεμά και το ντοκιμαντέρ.

Focus: American Independents

Αμφιλεγόμενο, απρόσμενο, αντισυμβατικό και συχνά ενοχλητικό, το ανεξάρτητο σινεμά μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο καινοτόμες και σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου. Αυτή η επιλογή ταινιών, εκτός από την ανεξαρτησία στην παραγωγή, τον χαμηλό προϋπολογισμό και τον αυτοσχεδιασμό, σχετίζεται με τη νιότη, το ταξίδι και τους οικογενειακούς δεσμούς. Τα ταξίδια, με σκοπό να σε κάνουν να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου, να βρεις παρηγοριά ή απλώς το να περιφέρεσαι άσκοπα, είναι το κοινό μοτίβο σε αυτές τις ταινίες. (Νίνα Βελιγράδη)

 

Πρόγραμμα Προβολών

Ιούνιος 2022

 

Δευτέρα 6/6/2022

Bummer Summer

Η.Π.Α., 2010, 79’, ασπρόμαυρο

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Ur_ojCsA5O8

Σύνοψη:

Μπορεί το καλοκαίρι να πάει στραβά; Όχι γι’ αυτήν την παρέα κολεγιόπαιδων, φίλων που συναντήθηκαν τυχαία και συνέχισαν να κάνουν παρέα, απολαμβάνοντας την αρχή των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ο Άιζακ χωρίζει με τη Μάγια, ενώ συνδέεται με τον μεγαλύτερο αδερφό του Μπεν και την πρώην κοπέλα του Λίλα, βιώνοντας τις πρώτες χαρές ενός χαλαρού ταξιδιού. Γοητευτικό ημι-οδικό ταξίδι σε chiaroscuro, που μοιάζει οπτικά με τα πρώτα έργα του Jim Jarmusch, με κυρίως αυτοσχέδιες ερμηνείες από νέους ηθοποιούς. Κομψή απλότητα και ανεπιτήδευτη φρεσκάδα, με νοσταλγικό τρόπο φέρνουν στο μυαλό μας όλη τη γεύση των καλοκαιριών των παιδικών μας χρόνων.

Η ταινία γυρίστηκε με Canon EOS 5D, μια μηχανή που χρησιμοποιείται συνήθως για φωτογραφία και η ταινία κόστισε συνολικά 7.000 δολάρια.

Σκηνοθεσία, Σενάριο / Direction, Screenplay

Zach Weintraub

Φωτογραφία / Cinematography

Nandan Rao

Μοντάζ / Editing

Jesse Fisher

Ηχος / Sound

Dustin Wickham, Luc Heuer

Συντελεστές / Cast

Mackinley Robinson, Maya Wood, Zach Weintraub, Alex Rivera, Julia McAlee, Elna Baker, Simon Kogan

Producer / Παραγωγός

Nandan Rao

Zach Weintraub (1977, Η.Π.Α.)

Συγκλονισμένος από τον παράξενο κόσμο της σχολής κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο Ζακ αποφάσισε να αποφοιτήσει ένα εξάμηνο νωρίτερα και να περάσει το δεύτερο μισό του τελευταίου έτους, κάνοντας μια ταινία μεγάλου μήκους. Σέρνοντας μαζί τον ανυποψίαστο φίλο και συνεργάτη του Nandan Rao, επέστρεψαν στη γενέτειρά του, την Olympia, όπου θα ήταν ελεύθεροι να εργαστούν σύμφωνα με τις κοινές τους αξίες γύρω από την κινηματογραφική δημιουργία: στενή συνεργασία, μικρό και σφιχτοδεμένο συνεργείο, μαζί με την τήρηση ενός συγκεκριμένου στόχου: να ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό.


Τρίτη 7/6/2022

Putty Hill

Η.Π.Α., 2010, 87’, έγχρωμο

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=e6099wPhRoc

Σύνοψη:

Ο Κόρι πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βαλτιμόρη. Την παραμονή της κηδείας του, συγκεντρώνονται οικογένεια και φίλοι για να τον τιμήσουν. Οι κοινές τους αναμνήσεις συνθέτουν το πορτρέτο μιας κοινότητας που αιωρείται, παραμορφωμένη από τη φτώχεια, τη ζωή στην πόλη και το χάσμα των γενεών, με μόνο κοινό την επιδίωξή τους για ένα νέο αμερικανικό όνειρο.

Σκηνοθεσία / Direction

Matt Porterfield

Σενάριο / Screenplay

Matt Porterfield, Jordan Mintzer

Φωτογραφία / Cinematography

Jeremy Saulnier

Μοντάζ / Editing

Marc Vives

Ηχος / Sound

Ben Goldberg

Συντελεστές / Cast

Sky Ferreira, Zoe Vance, James Siebor Jr., Dustin Ray, Cody Ray, Charles “Spike” Sauers, Catherine Evans, Virginia Heath, Casey Weibust, Drew Harris

Παραγωγοί / Producers

Jordan Mintzer, Steve Holmgren, Joyce Kim, Eric Bannat

Matt Porterfield (1977, Η.Π.Α.)

Ο Ματ σπούδασε κινηματογράφο στο Tisch School of the Arts του NYU, ενώ διδάσκει σενάριο και παραγωγή στο Πρόγραμμα Σπουδών Κινηματογράφου & Μέσων του Johns Hopkins University. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο “Hamilton”, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2006. Το “Metal Gods”, το δεύτερο μεγάλου μήκους σενάριό του, επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο Emerging Narrative Program στην Εβδομάδα Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του IFP, όπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Panasonic Digital Filmmaking. Το “Putty Hill” είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.


Τετάρτη 8/6/2022

The Color Wheel

Η.Π.Α., 2012, 83’, ασπρόμαυρο

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mdHP8BDyDi0

Σύνοψη:

Το “The Color Wheel” είναι η ιστορία της JR (Carlen Altman), μιας παρουσιάστριας ειδήσεων. Η JR αναγκάζει τον μικρότερο αδερφό της Colin (Alex Ross Perry) να ξεκινήσουν ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, προκειμένου να πάρει τα πράγματά της από το διαμέρισμα του καθηγητή και εραστή της (Bob Byington). Ταξιδεύοντας μέσα από τους ομιχλώδεις αυτοκινητόδρομους της Νέας Αγγλίας, συναντώντας παλιούς συμμαθητές τους, ξαναβλέποντας την κοινή οικογενειακή ιστορία, από την οποία έχουν εδώ και καιρό αποκλίνει, το χάος και η καταστροφή δεν απέχουν πολύ από το ταλαιπωρημένο Honda Accord. Είναι θέμα χρόνου να καταλήξουν η JR και ο Colin στις πιο περίεργες και ανησυχητικές αποφάσεις και να θέσουν τέλος σε εχθρότητες.

Σκηνοθεσία / Direction

Alex Ross Perry

Σενάριο / Screenplay

Alex Ross Perry, Carlen Altman

Φωτογραφία / Cinematography

Sean Price Williams

Μοντάζ / Editing

Alex Ross Perry

Ηχος / Sound

Preston Spurlock

Συντελεστές / Cast

Alex Ross Perry, Carlen Altman, Bob Byington, Katelyn Sheil, Ry Russo-Young, Anna Bak-Kvapil, Craig Butta, C. Mason Wells

Παραγωγή / Production

A Dorset Films Production

Alex Ross Perry (1984, Πενσυλβάνια, Η.Π.Α.)

Αποφοίτησε από το κινηματογραφικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 2006. Ενώ σπούδαζε, άρχισε να εργάζεται σε ένα βίντεο κλαμπ στο East Village, όπου γνώρισε πολλά από τα μελλοντικά μέλη του καστ και του συνεργείου του. Έκανε ντεμπούτο με το “Impolex” (2009) που γυρίστηκε χωρίς προϋπολογισμό. Οι επόμενες δύο ταινίες του, “The Color Wheel” (2011) και “Listen Up Philip” (2014), έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το “Queen of Earth” (2015), έκανε πρεμιέρα στην ενότητα Forum στη Berlinale σε παραγωγή Faliro House Productions.



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore