Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Το Κόλπο της Νυφίτσας | από 21/7 στους κιν/φους από το Cinobo

ΝΕΑ | 14-07-2022 15:36



Σύνοψη
Μια γοητευτική σταρ της χρυσής εποχής του σινεμά, ένας ηθοποιός στο λυκόφως της ζωής του, ένας απογοητευμένος σεναριογράφος και ένας ηλικιωμένος σκηνοθέτης, μοιράζονται ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή. Η ήσυχη συμβίωσή τους απειλείται όταν ένα νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να τους εξαπατήσει κάνοντάς τους να πουλήσουν το σπίτι.

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένη στη μαύρη κωμωδία του 1976, Yesterday’s Guys Used No Arsenic, του μέντορα του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, Χοσέ Μαρτίνεζ Σουάρεζ, Το Κόλπο της Νυφίτσας αποτελεί φόρο τιμής στις κλασικές κωμωδίες των Ερνστ Λιούμπιτς και Μπίλι Γουάιλντερ, της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, και έχει για πρωταγωνιστές μερικούς από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρισμένους αργεντίνους ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου (Γκρασιέλα Μπόργκες, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λουίς Μπραντόνι, Μάρκος Μούντστοκ).
 

Σημείωμα του σκηνοθέτη Χουάν Χοσέ Καμπανέλα

Έχω αδυναμία στις ταινίες με πνευματώδεις διαλόγους που σε κάνουν να ζηλεύεις την ευφυΐα του ήρωα. Η ιστορία του Κόλπου της Νυφίτσας μου επέτρεψε να 'κλέψω' στυλιστικά στοιχεία του παρελθόντος, χωρίς αυτά να φαίνονται μη ρεαλιστικά μέσα στη σύγχρονη εποχή, γιατί οι χαρακτήρες ανήκουν στην παλιά. Θέλησα να φτιάξω μια ταινία που να μοιάζει με τις παλιές, αυτές που δεν γίνονται πια και μου λείπουν πολύ, γιατί οι σημερινές κωμωδίες δεν έχουν τον σπιρτόζικο διάλογο και τις έξυπνες ανατροπές που είχαν 20 και 30 χρόνια πριν. 

Βιογραφικό σκηνοθέτη 
Αργεντίνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο σινεμά και στην τηλεόραση. Το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής του καριέρας εργάστηκε στις ΗΠΑ, σε σειρές όπως το Law And Order: Special Victims Unit, House και 30 Rock. Στην Αργεντινή σκηνοθέτησε αρκετές βραβευμένες ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Same Love, Same Rain (1999), Ο Γιος της Νύφης (2001), Moon of Avellaneda (2004), Το Μυστικό στα Μάτια της (2009) που κέρδισε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και Foosball (2013). Το 2013 πραγματοποίησε άλλο ένα μεγάλο του όνειρο σκηνοθετώντας θέατρο, με την παράσταση Parque Lezama. 
   

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
Σενάριο: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, Ντάρεν Κλούμοκ
Παραγωγή: Μουριέλ Καμπέσα, Άλεξ Κουστσεβάτσκι, Πιερλουίτζι Γκαζόλο, Χεράρδο Ερέρο, Μαριέλα Μπεσουιέβσκι
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νέλσον Λούτι
Ήχος: Χοσέ Λουίς Ντίαζ
Μοντάζ: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
Μουσική: Εμίλιο Καουντέρερ
Μακιγιάζ: Μπεατούσκα Γουότοβιτς, Σιλβί Ιμπέρτ
Κοστούμια: Σεσίλια Μόντι
Πρωταγωνιστούν: Γκρασιέλα Μπόργκες, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λουίς Μπραντόνι, Μάρκος Μούντστοκ, Κλάρα Λάγο, Νικολάς Φρανσέγια 
Διάρκεια: 129'
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Αργεντινή, Ισπανία, 2019

Από 21 Ιουλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com 



Βίντεο:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 14-07-2022 15:36 - Μέγεθος: 288.44 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore