Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Updated | Όλες οι επανεκδόσεις που θα δούμε το καλοκαίρι

ΝΕΑ | 15-05-2023 17:02



Ανακαλύψτε τα κλασικά και αγαπημένα φιλμ που επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για χάρη των θερινών σινεμά.

Άλλοι ανυπομονούν για το άνοιγμα των θερινών σινεμά ώστε να απολαύσουν ξανά το ποτό και το τσιγάρο τους κάτω από τα αστέρια, βλέποντας μια ωραία ταινία. Άλλοι πάλι, ανυπομονούν για την επιστροφή κλασικών φιλμ στις μαρκίζες, καθώς οι επανεκδόσεις αποτελούν το κατεξοχήν "είδος" ταινιών με το οποίο διαχρονικά έχουν ταυτιστεί οι υπαίθριοι κινηματογράφοι. Φέτος, μάλιστα, εκτός από την επιστροφή σταθερών παρουσιών στο πρόγραμμα των θερινών όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, αναμένουμε την επανακυκλοφορία ταινιών που σπάνια βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη, όπως εκείνες των αδερφών Κόεν και του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι επανεκδόσεις του καλοκαιριού για το 2023.

25/5

"Ο Αθώος" ("L'Innocente", 1976) του Λουκίνο Βισκόντι
Το τελευταίο έργο του Βισκόντι, βασισμένο σε μυθιστόρημα του Ντ' Ανούντσιο, καταγράφει το τέλος της ιταλικής αριστοκρατίας, ένα τέλος που συνοδεύεται από την αλαζονεία της (συζυγικής και οικονομικής) εξουσίας, αλλά και από το αδιέξοδο του ερωτικού πάθους. Στη Ρώμη του 1891, ο αριστοκράτης Τούλιο ζητά από τη σύζυγό του Τζουλιάνα κατανόηση για τις συζυγικές του απιστίες με μια κόμισσα. Όταν όμως διαπιστώνει ότι η Τζουλιάνα φλερτάρει με ένα συγγραφέα, αρχίζει να ζηλεύει παθολογικά. Αποπειράται να ξανακερδίσει ερωτικά τη γυναίκα του, εκείνη όμως είναι έγκυος από τον εραστή της.

1/6

Ο Μελισσοκόμος (1986) του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Ντίνος Ηλιόπουλος σκηνοθετούνται από το Θόδωρο Αγγελόπουλο σε ένα φιλμ για τη σιωπή τής ιστορίας, τον έρωτα, το Θεό. Όλα αυτά, μέσα από το ταξίδι ενός μελισσοκόμου από το Βορρά στο Νότο ακολουθώντας με τα μελίσσια του το δρόμο των λουλουδιών.

8/6

Μια Παντρεμένη Γυναίκα ("Une Femme Mariée", 1964) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Όπως προδίδει ο τίτλος της ταινίας, μια γυναίκα καλείται να απεγκλωβιστεί από ένα περίπλοκο συναισθηματικό αδιέξοδο, όταν χρειαστεί να διαλέξει ανάμεσα στο να μείνει παντρεμένη με τον κακοποιητικό σύζυγό της ή να τον εγκαταλείψει ώστε να ζήσει με τον υπερφίαλο εραστή της.

15/6

Υπόθεση Νοτόριους ("Notorious", 1946) του Άλφρεντ Χίτσκοκ
Η υπεράνω πάσης υποψίας Αλίσια Χούμπερμαν προσλαμβάνεται από τις αμερικανικές αρχές για να διεισδύσει σε μια ομάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια σειρά παρεξηγήσεων θα απομακρύνουν σταδιακά τη γενναία ηρωίδα από τον γοητευτικό πράκτορα Ντέβλιν, τον άνθρωπο που την έχει σύρει σ’ αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι και τον οποίο έχει ερωτευθεί παράφορα.

22/6

Σκοτεινοί Δολοφόνοι ("Sweet Smell of Success", 1957) του Αλεξάντερ Μακέντρικ
Δεξιοτεχνικά γραμμένο φιλμ νουάρ με τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Τόνι Κέρτις. Ένας πανίσχυρος νεοϋορκέζος αρθρογράφος κινεί γη και ουρανό ώστε η αδερφή του να μην παντρευτεί έναν τζαζ μουσικό. Πιστός ακόλουθός του, ένας αμφιβόλου ηθικής ατζέντης ο οποίος δε διστάζει να κάνει ό,τι του πει, αρκεί να εκπληρωθεί η αποστολή του.

Umberto D. (1952) του Βιτόριο ντε Σίκα
Ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος ζει μόνος του με μοναδική συντροφιά το πιστό σκυλί του, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά, κινδυνεύοντας άμεσα να βρεθεί στο δρόμο. Το νεορεαλιστικό σινεμά του Ντε Σίκα ("Κλέφτης Ποδηλάτων") ακτινογραφεί τη μεταπολεμική Ιταλία στην πιο τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη στιγμή του.

29/6

Ρεβέκκα ("Rebecca", 1940) του Άλφρεντ Χίτσκοκ
Μια γκουβερνάντα παντρεύεται έναν Άγγλο αριστοκράτη, για ν' ανακαλύψει πως ο ίδιος και το προσωπικό του παράξενου πύργου του, είναι ακόμα επηρεασμένοι από την πρώτη γυναίκα του, τη Ρεβέκκα, που πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Σπασμένος Καθρέφτης ("The Mirror Crack'd", 1980) του Γκάι Χάμιλτον
Διασκευή σε ιστορία της Αγκάθα Κρίστι. Το 1953 μια αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή γυρίζεται σε μια βρετανική κωμόπολη. Όταν μια ανύποπτη κάτοικός της δολοφονείται πίνοντας το δηλητηριασμένο ποτό που προοριζόταν για τη σταρ της ταινίας, ο αστυνομικός επιθεωρητής ζητά τη βοήθεια της θείας του, μις Μαρπλ, για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Τοπίο στην Ομίχλη (1988) του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Δυο παιδιά φεύγουν κρυφά απ' το σπίτι τους και περιπλανιούνται σ' όλη την Ελλάδα με προορισμό να φτάσουν σε μια μυθική Γερμανία, όπου υποτίθεται βρίσκεται ο πατέρας τους. Καλύτερη ταινία της χρονιάς στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Αργυρό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας.

6/7

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι ("The Big Lebowski", 1998) των Τζόελ & Ίθαν Κοέν
The Dude abides! Μία από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες των Κοέν και με τον Τζεφ Μπρίτζις σε πρωταγωνιστικό ρόλο - αποκάλυψη. Ο Λεμπόφσκι, άνεργος χίπης, και ο φίλος του Γουόλτερ, πρώην βετεράνος του Βιετνάμ, προσπαθούν στα διαλείμματα ενός τουρνουά μπόουλινγκ να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής, ενός κατουρημένου χαλιού και της συνωνυμίας μ' ένα διάσημο εκατομμυριούχο.

Το Πάθος ("Passion", 1982) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Μετά από μια μακρά περίοδο πειραματισμών, ο Γκοντάρ επιστρέφει πανηγυρικά στο πιο συμβατικό arthouse σινεμά σκηνοθετώντας την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Στην ταινία, ένας σκηνοθέτης γυρίζει μια ταινία δίχως να ξέρει και ο ίδιος το θέμα της, ενώ γύρω του κινούνται διάφορα πρόσωπα, μια εργάτρια, ένας εργοστασιάρχης, μια ξενοδόχος, δίχως και αυτοί να μπορούν να βρουν λύση στα κοινωνικά και υπαρξιακά τους προβλήματα.

13/7

Το Καταραμένο Σκιάχτρο ("The Wicker Man", 1973) του Ρόμπι Χάρντι
Εμβληματικό folk horror από την Αγγλία με έναν αξέχαστο Κρίστοφερ Λι. Ενας αστυνομικός που ερευνά την εξαφάνιση ενός παιδιού σ'ένα απόμερο αγγλικό νησί, ανακαλύπτει ότι οι κάτοικοί του λατρεύουν μια παλιά παγανιστική θρησκεία που απαιτεί την ανθρωποθυσία.

Στη Σκιά της Αμφιβολίας ("Shadow of a Doubt", Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1943)
Αγωνιώδης Χίτσκοκ από τις αρχές της δεκαετίας του '40. Μια νεαρή κοπέλα αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο φιλικός θείος, που επισκέπτεται την οικογένειά της στη Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνια, μπορεί να είναι ένας καταζητούμενος κατά συρροή δολοφόνος.

20/7

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές ("Murder on the Orient Express", 1974) του Σίντνεϊ Λιούμετ
Ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να λύσει το αίνιγμα της δολοφονίας ενός μυστηριώδους επιχειρηματία που γίνεται μέσα στο "Οριάν Εξπρές", το οποίο έχει ακινητοποιηθεί στη χιονισμένη Γιουγκοσλαβία. Καθένας από τους επιφανείς επιβάτες του πολυτελούς τρένου κρύβει τους δικούς του λόγους για να θεωρηθεί ύποπτος. Υποδειγματική μεταφορά ενός μπεστ σέλερ της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο υποστηρίζεται από σεναριακή αρτιότητα, σκηνοθετική στιβαρότητα κι ένα ονειρεμένο all star cast. Όσκαρ ερμηνείας για την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, από τις συνολικά έξι υποψηφιότητες της ταινίας.

Μόνο Αίμα ("Blood Simple", 1984) των Τζόελ & Ίθαν Κοέν
Το αποκαλυπτικό, αγωνιώδες και βίαιο ντεμπούτο του δαιμόνιου σκηνοθετικού διδύμου. Ενας ζηλόφθονος σύζυγος αγκαζάρει ένα δολοφόνο για να βγάλει από τη μέση τη γυναίκα του και τον εραστή της, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίασε.

27/7

Διακοπές στη Ρώμη ("Roman Holiday", Γουίλιαμ Γουάιλερ, 1953)
Τρυφερότατη κομεντί με τους Όντρεϊ Χέπμπορν και Γκρέγκορι Πεκ. Αφόρητα καταπιεσμένη από το ασφυκτικά υπερπροστατευτικό περιβάλλον της, μια όμορφη πριγκίπισσα αποφασίζει να το σκάσει κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Ρώμη. Εκεί θα γνωρίσει έναν μποέμ δημοσιογράφο που θα της προσφέρει τις καθημερινές απολαύσεις που της στερούσε όλα αυτά τα χρόνια το μοναρχικό της αξίωμα.

 

3/8

Έγκλημα Κάτω από τον Ήλιο ("Evil Under the Sun", 1982) του Γκάι Χάμιλτον
Προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση ενός πλαστού διαμαντιού, ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα βρεθεί σ’ ένα ειδυλλιακό νησάκι της Αδριατικής και μπροστά σε μια περίπλοκη υπόθεση δολοφονίας.

Ένας Καταδικασμένος σε Θάνατο Δραπέτευσε ("Un Condamné à Mort s'est échappé", 1956) του Ρομπέρ Μπρεσόν
Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στη Γαλλία, ένας φυλακισμένος καταφέρνει να δραπετεύσει απο τις φυλακές των Γερμανών. Μια ταινία αφιερωμένη στη δύναμη και το θάρος του ανθρώπινου πνεύματος, δοσμένη με ένα απλό στυλ.

Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού (1991) του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Σε έναν καταυλισμό προσφύγων, ένας ρεπόρτερ πιστεύει ότι βρήκε έναν από χρόνια εξαφανισμένο Έλληνα βουλευτή. Μια ταινία στα χρώματα της σκουριάς για τη μελαγχολία στο τέλος του αιώνα.

 

Φάργκο ("Fargo", 1996) των Τζόελ & Ίθαν Κοέν
Ενας πωλητής αυτοκινήτων με οικονομικά προβλήματα βάζει δυο γκάνγκστερ να απαγάγουν τη γυναίκα του. Ομως, η όλη επχείρηση αποδεικνύεται μεγάλο φιάσκο. Βραβεία Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και α' γυναικείου ρόλου (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ).

 

17/8

Η Θηλιά ("The Rope", Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1948)
Οι Τζέιμς Στιούαρτ και Τζον Νταλ σκοτώνουν το φίλο τους, γιατί τον θεωρούν ανάξιο να ζει, και καλούν τους φίλους του και τους γονείς του σ' ένα πάρτι.

 

24/8

Έγκλημα στο Νείλο ("Death on the Nile", 1978) του Τζον Γκίλερμιν
Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνει την κρουαζιέρα στον Νείλο, όμως η δολοφονία της Λινέτ Ρίτζγουεϊ, της πανέμορφης κληρονόμου μιας αμύθητης περιουσίας, σταματά απότομα τις διακοπές του. Προτού το πλοίο φτάσει στην επόμενη στάση του, ο μυθικός ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσει το στυγερό φόνο...

 

Όλα Πάνε Καλά ("Tout Va Bien", 1972) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Όταν η Τζέιν Φόντα συνάντησε τον Ιβ Μοντάν. Με φόντο την κατάληψη ενός εργοστασίου από τους εργάτες του, ένας Γάλλος σκηνοθέτης και μια Αμερικάνα δημοσιογράφος αναρωτιούνται αν όλα πάνε καλά στην πολιτική, την τέχνη και τις προσωπικές τους σχέσεις.

31/8

Το Βλέμμα του Οδυσσέα (1995) του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ενας Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης (Χάρβεϊ Καϊτέλ) αναζητά στα φλεγόμενα Βαλκάνια τις χαμένες μπομπίνες ενός φιλμ των αδελφών Μανάκια, των πρώτων κινηματογραφιστών των Βαλκανίων.

7/9

Τονί ("Toni", 1935) του Ζαν Ρενουάρ
Οι ρομαντικές και κοινωνικές περιπέτειες ενός Ιταλού εργάτη, ο οποίος μεταναστεύει στη Γαλλία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Χωρίς ημερομηνία

Το Αγόρι ("Shōnen", Ναγκίσα Οσίμα, 1969)
Ο Άνθρωπος δεν είναι Πουλί ("Covek Nije Tica", Ντούσαν Μακαβέγιεφ, 1965)
Γνώρισα και Ευτυχισμένους Τσιγγάνους ("Skupljaci Perja", Αλεξάνταρ Πέτροβιτς)
Γουικέντ ("Weekend", Ζαν-Λικ Γκοντάρ, 1967)
Δεν Υπάρχει Αύριο (Μαξ Οφίλς, 1939)
Διακοπές στη Ρώμη ("Roman Holiday", Γουίλιαμ Γουάιλερ, 1953)
Έγκλημα Ζηλοτυπίας ("Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T.", Ντούσαν Μακαβέγεφ, 1967)
Η Ζαζί στο Μετρό ("Zazie Dans le Métro, Λουί Μαλ, 1960)
Η Θηλιά ("The Rope", Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1948)
Η Κινέζα ("La Chinoise", Ζαν-Λικ Γκοντάρ, 1967)
Μια Ξεχωριστή Συμμορία ("Bande à Part", Ζαν-Λικ Γκοντάρ, 1964)
Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι ("The Big Lebowski", Τζόελ & Ίθαν Κοέν, 1998)
Στη Σκιά της Αμφιβολίας ("Shadow of a Doubt", Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1943)
Χαίρε Μαρία ("Je vous salue, Marie", Ζαν-Λικ Γκοντάρ, 1985)
Sweet Movie (Ντούσαν Μακαβέγιεφ, 1974)

Πηγή: athinorama.gr



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore