Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Οι 15 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις το φετινό καλοκαίρι

ΝΕΑ | 09-06-2016 12:20



Οι θερμοκρασίες έχουν ήδη πιάσει τους 30°C, δηλαδή το ψυχολογικό όριο για να μπεις στη φάση του ανάλαφρου καλοκαιρινού mood. Και όταν μιλάμε για καλοκαιρινές αποδράσεις, το μυαλό πάει αμέσως στο θερινό σινεμά. Πόσο μάλλον τώρα, που οι εκσυγχρονισμένοι αθηναϊκοί open-air κινηματογράφοι έχουν στο σύνολό τους ψηφιακούς προτζέκτορες και μπαρ με ψαγμένους καταλόγους σε κοκτέιλ, μπίρες και fingerfood. Ας αφήσουμε για λίγο, όμως, τις πανηγυρικές θερμιδικές ατασθαλίες οι οποίες στήνονται στην ελληνική πατέντα που λέγεται «διάλειμμα ταινίας», για να κάνουμε ζουμ στις κορυφαίες ταινίες που θα προβληθούν μέχρι τη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Blockbuster υψηλών θερμοκρασιών
Ας δούμε, καταρχάς, τι έρχεται από Χόλιγουντ μεριά... Πάνω από όλα, έχουμε τη μεταφορά του κόμικς της DC «Ομάδα Αυτοκτονίας» (25/8 ) με τον Αμερικανό Ντέιβιντ Άγερ («Fury» ) να υπογράφει τη σκηνοθεσία. Η περιπέτεια διαθέτει μια στρατιά από σταρ στο καστ της, ανάμεσά τους οι Τζάρεντ Λέτο, Γουίλ Σμιθ και Μάργκοτ Ρόμπι, με την υπερηρωική εξτραβαγκάντζα να βάζει δυνατή υποψηφιότητα για το χιτ του καλοκαιριού.

Από την άλλη, ο πανούργος Ντέιβιντ Γέιτς των τεσσάρων Χάρι Πότερ αναλαμβάνει να (ξανα )ζωντανέψει ένα διαχρονικό λογοτεχνικό μύθο. «Ο Θρύλος του Ταρζάν» (7/7 ) αποτελεί μια τρισδιάστατη περιπέτεια με τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ («True Blood» ) να ερμηνεύει τον πριμιτίφ σέξι ήρωα και την Αυστραλέζα καλλονή Μάργκοτ Ρόμπι να υποδύεται –μετά τη Χάρλεϊ Κουίν στην «Ομάδα Αυτοκτονίας»– την εξίσου θρυλική Τζέιν.

Αυτοί οι εξωγήινοι αποδεικνύονται ξεροκέφαλοι, αφού είκοσι χρόνια μετά την επική τους ήττα στην «Ημέρα Ανεξαρτησίας» επισκέπτονται και πάλι τον πλανήτη μας για να συναντήσουν την ηρωική αντίσταση των ανθρώπων στο φαντασμαγορικό σίκουελ. Στην καρέκλα του «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» (23/6 ) βρίσκεται και πάλι ο αγαπημένος Γερμανός καταστροφολόγος Ρόλαντ Έμεριχ, απόλυτος εγγυητής του υπερθεάματος στην οθόνη. Πολυαναμενόμενη επιστροφή και για το «Ghostbusters»(28/7 ) έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια, με τον Πολ Φιγκ («Spy» ) να παρουσιάζει μια απενοχοποιημένη εκδοχή του καλτ μύθου και τις πρωταγωνίστριες Μελίσα Μακάρθι, Κρίστεν Γουίγκ και Κέιτ Μακίνον να δίνουν θηλυκό κωμικό τόνο στην τρίτη ταινία της σειράς.

Επιστροφών συνέχεια με το «Star Trek Beyond» (21/7 ), με τον πολυάσχολο Τζέι Τζέι Έιμπραμς να εγκαταλείπει το Εντερπράιζ, στο οποίο επιβιβάζεται με τέρμα το σκηνοθετικό γκάζι ο Τζάστιν Λιν των ταινιών «Fast & Furious». Οι μεγάλες κατασκοπικές αγάπες δεν σβήνουν, και το «Jason Bourne» (1/9 ) φέρνει ξανά μαζί τον Ματ Ντέιμον και τον μαέστρο της δράσης Πολ Γκρίνγκρας σε μια ακόμη περιπέτεια όπου κυριαρχούν το σασπένς και η… αμνησία. Τέλος, οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς παίζουν ένα αγωνιώδες «Παιχνίδι του Χρήματος» (30/6 ), το πολιτικο-οικονομικό θρίλερ που σκηνοθετεί η Τζόντι Φόστερ και το οποίο συζητήθηκε στις πρόσφατες Κάνες.

Και art και animation
Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου υπάρχει το σταθερό σινεφίλ ραντεβού με τον Γούντι Άλεν και την καινούργια του ταινία «Cafe Society» (25/8 ) –άνοιξε τις φετινές Κάνες– που αποτελεί μια απολαυστική ματιά στο Χόλιγουντ των ’30s. O Γερμανός στιλίστας Τομ Τίκβερ («Τρέξε Λόλα Τρέξε» ) και ο Τομ Χανκς παρουσιάζουν το «Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» (21/7 ), μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του εξαιρετικού συγγραφέα Ντέιβ Έγκερς («Ο Κύκλος» ) που έχει για πρωταγωνιστή έναν χρεοκοπημένο Αμερικανό μηχανικό ο οποίος αναλαμβάνει να χτίσει έναν οικιστικό παράδεισο στη μέση της αραβικής ερήμου.

Γείτονάς μας και μεγάλος βιρτουόζος, ο Λούκα Γκουαντανίνο («Είμαι ο Έρωτας» ) παρουσιάζει το νέο του στιλιζαρισμένο δράμα «A Bigger Splash» (4/8 ) με πρωταγωνίστρια –ποια άλλη;– την Αγγλίδα ντίβα Τίλντα Σουίντον. Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Μετά τα Μεσάνυχτα» ), τώρα, μας μεταφέρει στα κολεγιακά ’80s με το«Everybody Wants Some!» (18/8 ) στο οποίο πρωταγωνιστούν οι παίκτες μιας πανεπιστημιακής ομάδας μπέιζμπολ και τα όργιά τους. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά το «Τέλος του Δρόμου», ο Ντέρεκ Σίανφρανς, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού indie, παρουσιάζει το «The Light Between the Oceans» (8/8 ), ένα ρομαντικό φιλμ εποχής με τους Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ να ζευγαρώνουν και στην οθόνη.

«Ο Κύριος Όβε» (23/6 ) έρχεται από τη Σουηδία για να μας φτιάξει τη διάθεση, με την ανατρεπτική κωμωδία να μας συστήνει έναν μαγκούφη ηλικιωμένο που τα βρίσκει σκούρα, όταν μετακομίζει δίπλα του μια οικογένεια με δυο κόρες. Επίσης, το φετινό καλοκαίρι έχει δυο μεγάλες animation επιστροφές που σίγουρα θα σας δροσίσουν:«Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης» (14/7 ) συγκεντρώνει και πάλι την παλαιολιθική τρελοπαρέα, ενώ το «Ψάχνοντας την Ντόρι» (1/9 ) υπόσχεται ακόμη μια συναρπαστική υποβρύχια αναζήτηση, μετά τις προ δωδεκαετίας περιπέτειες του Νέμο.

Από Γιάγκο Αντίοχο

Το διαβάσαμε εδώ



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore