Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Asteroid City | Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα ταινία του Wes Anderson [madamefigaro.gr]

ΝΕΑ | 07-06-2023 10:41



* Του Νίκου Κοντομήτρου

Ανέκαθεν, ο κινηματογράφος και το σύμπαν του σινεμά διαδραμάτιζε έναν ξεχωριστό ρόλο στη ζωή και τη σκέψη του Wes Anderson. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης αντιλαμβάνεται και αξιοποιεί τον κόσμο της έβδομης τέχνης ως μία ευκαιρία να πλάσει διαφορετικές ιστορίες, να τις "ενώσει” μέσα από μία ιδιαίτερη αφήγηση και να φτάσει στην αλήθεια που επιβεβαιώνει τις σκέψεις του μυαλού του.

Σε αυτό το μήκος κύματος φαίνεται ότι "κινείται” η νέα του ταινία, "Asteroid City”, η οποία έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης στο Φεστιβάλ Καννών. Η Scarlett Johannson, ο Tom Hanks, ο Adrien Brody, ο Bryan Cranston, o Matt Dillon ήταν μόλις μερικές από τις προσωπικότητες που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της Grand Theatre Lumiere, προκειμένου να παραστούν στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου πειράματος του Wes Anderson, η οποία προβλήθηκε εντός του διαγωνιστικού τμήματος του εμβληματικού κινηματογραφικού φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ που κάθε χρόνο προσελκύει καλλιτέχνες, socialite, δημοσιογράφους, λάτρεις του κινηματογράφου στη Κυανή Ακτή. 

Η υπόθεση της Asteroid City

Η πλοκή του Asteroid City μας μεταφέρει στο 1955 και ακολουθεί μια ομάδα μαθητών και γονέων που πηγαίνουν σε μια φανταστική πόλη της ερήμου για το ετήσιο συνέδριο "Junior Stargazer” και τις εκδηλώσεις που έπονται στην περιοχή. Χαρακτηρισμένη ως μια ρομαντική κομεντί επιστημονικής φαντασίας, η ταινία μπορεί στην αρχή να μοιάζει με άλλη μια πλούσια, κινηματογραφική εμπειρία από το βιβλίο του Anderson, κι όμως, δεν είναι απλά μια ακόμα δουλειά του, όπως δείχνει το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε. 

Πρόκειται για ένα δαντελωτό σύμπαν, το οποίο ξετυλίγεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 μέσα σε μία έρημο. Αν και ο αρχικός λόγος που οι πρωταγωνιστές συναντιούνται στην έρημο είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, όμως, η αιτία που αναγκάζει αυτές τις διαφορετικές προσωπικότητες να παραμείνουν στην έρημο για μερικές ημέρες αφορά την εθνική ασφάλεια, όπως αφήνεται να εννοηθεί στην ταινία. 

Πηγή και φωτογραφία: madamefigaro.gr/good-life/politismos/144572/asteroid-city-i-nea-tainia-tou-wes-anderson-sto-mikroskopio



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore