Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Αυτό είναι το πρόγραμμα του δωδέκατου ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ by Βίκος Cola: 100 ΧΡΟΝΙΑ WARNER BROS!

ΝΕΑ | 30-06-2023 13:39



Δώδεκα χρόνια μετά από μια απόφαση που πάρθηκε τυχαία και… εντελώς ξαφνικά, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, το πιο αγαπημένο «τέκνο» (μου) που προέκυψε αμέσως μετά τη δημιουργία του freecinema.gr, εξελίσσεται ως ένας κανονικός κινηματογραφικός θεσμός της πόλης των Αθηνών, εστιάζοντας όλο και περισσότερο στο παρελθόν της 7ης Τέχνης, με ταινίες που μετρούν (συνήθως) πολυετή απουσία από τη μεγάλη οθόνη.

Το φετινό αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «100 ΧΡΟΝΙΑ WARNER BROS.» και, προφανώς, σχετίζεται με τον επετειακό εορτασμό του ομώνυμου χολιγουντιανού studio. Μετά την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «100 Years of Warner Bros.», το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ακολουθεί ένα επταήμερο προβολών με φιλμ που έχω επιλέξει, από τα ‘40s έως και τα ‘70s, τηρώντας τον σκοπό της διοργάνωσης, να λειτουργεί ως ένα είδος «κινηματογραφικού σχολείου» που φέρνει τους θεατές τού σήμερα κοντά στην κατανόηση της αφηγηματικής γλώσσας και της εξέλιξης του σινεμά των ειδών.

Το γεγονός ότι το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ συνεχίζει (δίχως σταματημό, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας!) οφείλεται: α) στους χιλιάδες θεατές που μέχρι σήμερα μοιράστηκαν μαζί μου τις ταινίες που προγραμμάτισα, β) στη βοήθεια της Ταινιοθήκης της Ελλάδος που από την πρώτη μέρα αγκάλιασε αυτό το προσωπικό μου εγχείρημα με εκτίμηση, γ) τα τελευταία επτά χρόνια στη φιλοξενία του εξαρχειώτικου σινέ Ριβιέρα στο οποίο «μεγάλωσα» ως θεατής και δ) στην εταιρεία Βίκος που εδώ και πέντε έτη στηρίζει ουσιαστικά. Από τις 12 έως και τις 19 Ιουλίου κάνουμε ξανά το σινεμά μια μεγάλη γιορτή. Στις αληθινές του διαστάσεις!

Ηλίας Φραγκούλης, Διευθυντής του freecinema.gr



Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Ωρολόγιο Πρόγραμμα Προβολών
Ενημέρωση: 30-06-2023 13:39 - Μέγεθος: 307.09 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 30-06-2023 13:39 - Μέγεθος: 519.04 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore