Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Σημάδια του Καλοκαιριού | 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους από το Cinobo

ΝΕΑ | 27-07-2023 22:08



Επίσημη Συμμετοχή - Εβδομάδα Κριτικής
Φεστιβάλ Καννών 2022


Και ντεμπούτο και αριστούργημα 
Le Parisien


Μοναδικό και πολλά υποσχόμενο 
Le Figaro


Αισθητηριακή εμπειρία που μας συγκινεί βαθιά 
Rolling Stone (France)


Ένα θανατηφόρο ατύχημα και μια θαυματουργή ανάσταση που μετατρέπεται σε κατάρα, συνθέτουν μια φανταστική, σκοτεινή και σουρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης που εξερευνά τα όρια της αδερφικής αγάπης και του καλοκαιρινού έρωτα. Από τα διαμάντια της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2022.

 Σύνοψη

Τα αδέρφια Τόνι και Νοέ περνούν τις μεγάλες, βασανιστικές μέρες του καλοκαιριού παίζοντας παιχνίδια τύχης και θανάτου – ώσπου ένα ατύχημα θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Δέκα χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφουν στη μικρή πόλη στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους, διασταυρώνονται με την Κασαντρά, τον παιδικό τους έρωτα. Αλλά ακόμα και μετά από τόσο καιρό, τα αδέρφια εξακολουθούν να κρύβουν ένα μυστικό.

Σημείωμα σκηνοθέτη Σιμόν Ριτ

Με τα Σημάδια του Καλοκαιριού, προσπάθησα να κάνω μια τραγωδία με πολύ κλασικό τρόπο. Ξεκινά με τη σχεδόν αρχέγονη ιστορία δύο αδερφών - αρχικά εμπνεύστηκα από την τραγωδία Βρεταννικός του Ρακίνα. Η ιστορία έπρεπε να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς την ιδέα της εξουσίας. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι ο τρόπος που το φανταστικό φέρνει συγκίνηση, όχι το να δικαιολογώ και να εξηγώ τα πάντα. Το κινηματογραφικό είδος προκύπτει φυσικά στις διάφορες δουλειές μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα αποκαλούσα ταινίες είδους, είναι απλώς ο τρόπος μου να λέω ιστορίες.

Όταν έγραφα, ήθελα ο μεγάλος αδερφός να είναι σκληρός, να έχει το πάνω χέρι έναντι του μικρότερου, λόγω του τραύματος που είχε βιώσει. Υπήρχε κάτι τόσο λυπηρό στην ταινία, που εμείς θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε τη στάση του, ενώ ο μικρότερος αδερφός του υπέστη τις τρομερές συνέπειες. Υπάρχει ένα κόλπο στο κάστινγκ τους: ο Ρειμόν και ο Σιμόν είναι και στην πραγματικότητα αδέρφια, και στην ταινία ο μεγαλύτερος αδερφός παίζει τον μικρότερο και το αντίστροφο. Αυτό έσπασε τη δυναμική τους και έβγαλε κάτι εκτός ρυθμού. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του μοντάζ, τροποποιήσαμε αυτή τη μονόπλευρη σχέση και μπορέσαμε να φέρουμε στην επιφάνεια το γεγονός ότι το πρόβλημά τους ήταν η αγάπη μεταξύ τους. Έτσι η σχέση έγινε λιγότερο κακοποιητική.

Δεν είχα εμφανισιακά κριτήρια για τους ηθοποιούς μου. Ήθελα μόνο βλέποντάς τους να νιώσω κάτι. Η μητέρα των δυο αγοριών είναι από το Λάος. Έτυχε η Μάιρα, η ηθοποιός που υποδύεται την Κασαντρά, να έχει Περουβιανό πατέρα. Το καστ αποτελείται από νεαρούς μιγάδες ηθοποιούς, από διαφορετικά μέρη. Αλλά αυτό δεν αποτελεί κοινωνικό σχόλιο. Είναι εδώ γιατί είναι οι καλύτεροι. Επιπλέον, ο Σιμόν που υποδύεται τον Τόνι, έχει αλωπεκία από 12 χρονών. Δεν ήθελα να εστιάσω σε αυτό. Αναφέρεται στην ταινία, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ψυχολογικό να αναλύσουμε. Δεν έγραψα έναν χαρακτήρα με αλωπεκία. Όπως δεν έγραψα τον χαρακτήρα της Κασαντρά με αυτό το ξεχωριστό άνω χείλος. Όμως η Μάιρα γεννήθηκε με σχιστό χείλος, έκανε πολλές επεμβάσεις μεγαλώνοντας. Ήταν το ταξίδι της ζωής της. Στην οθόνη, δεν υπάρχει εξήγηση. Είναι απλώς υπέροχη όπως είναι.

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Σιμόν Ριτ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1995 και μεγάλωσε στο Μονπελιέ. Στα 26 του έχει ήδη σκηνοθετήσει 6 ταινίες μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένων των Saint Jean (2017) και Diminishing Shine (2018), που έχουν επιλεγεί και βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Future Film Festival του BFI, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Κινουμένων Σχεδίων MECAL της Βαρκελώνης. Η πρώτη του μεγάλου μήκους, Σημάδια του Καλοκαιριού, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα ως η μοναδική γαλλική ταινία στο διαγωνιστικό της Εβδομάδας Κριτικής των Καννών 2022. Είναι επίσης σκηνοθέτης διαφημίσεων και μουσικών βίντεο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σιμόν Ριτ 
Σενάριο: Σιμόν Ριτ, Λεά Ρις
Παραγωγή: Les Films Du Poisson
Φωτογραφία: Μαρίν Ατλάν
Μοντάζ: Γκιγιόμ Λιλό
Κοστούμια: Σαρλότ Ρισάρ
Πρωταγωνιστούν: Ρεϊμόν Μπορ, Σιμόν Μπορ, Μάιρα Βιλένα
Διάρκεια: 104’
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Γαλλία, 2022

Από 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com 



Βίντεο:

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore