Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Οι Αχώριστοι | 14 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group

ΝΕΑ | 08-09-2023 14:18



Λίγα λόγια για την ταινία

Από τους δημιουργούς και σεναριογράφους του «Toy Story», και από το στούντιο που δημιούργησε  τις παιδικές ταινίες «Ο Γιός του Μεγαλοπατούσα»,  «Το Σκυλάκι της Βασίλισσας», «Ο Μικρός Πρίγκηπας» έρχεται μία από τις πιο φιλόδοξες και ακριβές Ευρωπαϊκές ταινίες animation. 

Η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες του Ντον, μίας μαριονέτας με ανεξάντλητη φαντασία που το έχει σκάσει από το κουκλοθέατρο, και του DJ Doggie Dog, ενός παρατημένου λούτρινου που έχει ανάγκη από έναν φίλο, καθώς συναντιούνται στο Σέντραλ Πάρκ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία επική περιπέτεια φιλίας στην Νέα Υόρκη.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Η ταινία «Οι Αχώριστοι» σηματοδοτεί την τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα του Τζέρεμι Ντεγκρουσόν, ο οποίος γρήγορα σαγηνεύτηκε από τον πλούτο της ιστορίας, τους χαρακτήρες της και τους ρεαλιστικούς και φανταστικούς της κόσμους. «Αυτό το ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία μου “μίλησε” κατευθείαν, γιατί είναι μια λεπτή ισορροπία που πρέπει να διατηρήσουμε και εμείς, ως σκηνοθέτες, ειδικά στις ταινίες κινουμένων σχεδίων», αναφέρει ο Ντεγκρουσόν.

Η ταινία διαπερνάται από τις διαχρονικές θεματικές ης φαντασίας και της δημιουργικότητας, εμπλουτισμένες όμως με σύγχρονα στοιχεία που ενσαρκώνονται από χαρακτήρες όπως ο DJ Doggie Dog και η Dee, η οποία έρχεται αντιμέτωποι με μισογυνιστικά κλισέ που ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τα μικρά κορίτσια, οι έφηβες και γυναίκες. Μια ωδή στη φιλία και στην χειραφετική διάσταση της φαντασίας, η ταινία απευθύνεται σε ονειροπόλους κάθε ηλικία. Ο σκηνοθέτης συμπληρώνει, «Ήθελα να κάνω μια ταινία που να αποτυπώνει το καθολικό και διαχρονικό μήνυμα της  σημασίας των ονείρων. Ο κόσμος ανήκει στους ονειροπόλους… και ίσως ακόμα περισσότερο σε εκείνους που τολμούν να βιώνουν την φαντασία τους με άλλους!».

Βρίσκοντας έμπνευση στους ονειροπόλους σκηνοθέτες

Ο κόσμος της ταινίας  πρόσφερε ένα ευρύ φάσμα ερεθισμάτων στον Ντεγκρουσόν, ο οποίος έδωσε πνοή στον κόσμο της παίρνοντας έμπνευση από μια σειρά δημιουργών και δημιουργιών. Προφανώς, το «Toy Story» αποτελεί την μεγαλύτερη επιρροή, αφού οι σεναριογράφοι της πρώτης ταινίας υπογράφουν και το σενάριο των «Αχώριστων». Καθοριστικό ρόλο όμως έπαιξαν και οι «τρελοί» κόσμοι του Τέρι Γκίλιαμ, η προσωπικότητα του Ρόμπιν Γουίλιαμς στην ταινία «The Fisher King», καθώς και ο χαρακτήρας του Γουόλτερ Μίτι από την ταινία «Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι».

Η ποικιλία των επιρροών αποτυπώνεται και στην μουσική της ταινίας. Λόγου χάρη, η μουσική των φανταστικών σεκάνς είναι εμπνευσμένη από τον Ένιο Μορικόνε, της Νέας Υόρκης από την ραπ και την τζαζ, ενώ για την τελική παράσταση οη δημιουργική ομάδα στράφηκε προς ποπ-ροκ μιούζικαλ! Μάλιστα, στην ταινία συμπεριλαμβάνεται και μια εκδοχή του τραγουδιού των Pixies, «Where is my Mind»!

Σκηνοθεσία

Τζέρεμι Ντεγκρουσόν

Σενάριο

Μπομπ Μπάρλεν, Καλ Μπρούνκερ, Τζόελ Κοέν

Παραγωγή

Μάθιου Τσέλερ, Μάθιου Γκόντινετ, Τζόελ Κοέν , Άλεκ Σόκολοβ, Κούποερ Γουότερμαν, Μπεν Στάσεν, Βίνσεντ Φίλμπερτ

Ηθοποιοί

Τάσος Νταπαντάς, Κώστας Αποστολίδης,

Άρτεμις Ματαφιά, Τάκης Σακελαρίου,

Ραφαήλ Αριστοτέλους, Νίκη Γρανά,

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Μυρτώ Ναούμ

Μουσική

Puggy

Διάρκεια

90’

Διανομή

THE FILM GROUP

Είδος

Περιπέτεια, Κινούμενα Σχέδια

Χώρα Παραγωγής

Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο



Βίντεο:

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore