Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Περασμένες Ζωές | 12 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

ΝΕΑ | 10-10-2023 17:12



To γενναιόδωρο ντεμπούτο της κορεάτικης καταγωγής Σελίν Σονγκ έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ του Σάντανς και συγκίνησε κοινό και κριτικούς με μία γλυκόπικρη ιστορία για την αγάπη, τη μοίρα και όλα όσα καθορίζουν την προσωπικότητα και την πορεία ενός ανθρώπου.

Στην αυτοβιογραφική και αριστοτεχνικά κεντημένη ιστορία οι ερμηνείες των Γκρέτα Λι, Τέο Γιου και Τζον Μαγκάρο εκφράζουν με αφοπλιστική απλότητα τα αναπάντητα ερωτηματικά στα κρίσιμα, υπαρξιακά θέματα της ζωής.

Σύνοψη

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Μία νύχτα μερικά χρόνια πριν, η Σελίν Σονγκ βρέθηκε να κάθεται σε ένα μπαρ στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο άντρες από δύο εντελώς διαφορετικές φάσεις της ζωή της. Ο ένας ήταν ο σύζυγος της από τη Νέα Υόρκη, ο άλλος ένας παιδικός έρωτας, που είχε έρθει για επίσκεψη από την Κορέα. «Καθόμουν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο άντρες που ξέρω ότι με αγαπούν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, σε δύο διαφορετικές γλώσσες και δύο διαφορετικές κουλτούρες. Ήμουν ο μόνος λόγος που αυτοί οι δύο άντρες μιλούσαν μεταξύ τους» λέει η δημιουργός. «Η κατάσταση είχε κάτι από επιστημονική φαντασία. Ένιωθα ότι υπερβαίνω κουλτούρες, χρόνο, χώρο και γλώσσα».

Εκεί, ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, η Σονγκ -που ζούσε και εργαζόταν ως θεατρική συγγραφέας (Endlings) στη Νέα Υόρκη- βρήκε την έμπνευση για αυτό που θα γινόταν το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Αντίστοιχα, η ταινία ανοίγει με την πρωταγωνίστρια Νόρα να κάθεται ανάμεσα στον σύζυγο και τον πρώτο της έρωτα, μία αντανάκλαση της ανάμνησης της Σονγκ.

Θα ήταν λάθος, όμως, να θεωρηθεί ότι αυτή η δυναμική αφορά ένα μελοδραματικό ερωτικό τρίγωνο. Αντ’ αυτού, η Σονγκ μεταμόρφωσε αυτή την εμπειρία σε μία ήπια εμπειρία που πραγματεύεται κάτι πιο περίπλοκο συναισθηματικά: τα μέρη του εαυτού που χάνουμε όταν γινόμαστε αυτό που είμαστε και ο τρόπος που οι ζωές μας διαμορφώνονται από αυτούς που αγαπάμε.

Η ταινία σπάει σε τρία μέρα που διασχίζουν χώρες και δεκαετίες:

Στην αρχή, η Νόρα (Μουν Σουνγκ-α) είναι ένα νεαρό κορίτσι στην Κορέα, που δένεται με τον καλύτερο φίλο της, τον Χε-Σαν (Λιμ Σουνγκ-μιν) πριν φύγει με την οικογένεια της για το Τορόντο. Μετά, ακολουθούμε τη Νόρα στα 20 της (Γκρέτα Λι) καθώς επανασυνδέεται ψηφιακά με τον Χε-Σαν (Τέο Γιο). Στο τέλος, μία δεκαετία αργότερα, ο Χε-Σαν επισκέπτεται τη Νόρα, που είναι πια θεατρική συγγραφέας και παντρεμένη με έναν συγγραφέα, τον Άρθουρ (Τζον Μαγκάρο), στη Νέα Υόρκη.

Όλα τα στοιχεία συνθέτουν έναν αξιοσημείωτα φιλόδοξο καμβά για το ντεμπούτο της Σονγκ, αλλά και μία βαθιά προσωπική ιστορία που ήξερε ότι μόνο εκείνη θα μπορούσε να σκηνοθετήσει. Η πρώτη ταινία της Σονγκ διακρίνεται από το ένστικτο και την αυτοκυριαρχία μιας καλλιτέχνιδας με πολύ συγκεκριμένο όραμα για τις συναισθηματικές συγκρούσεις της ταινίας.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σελίν Σονγκ
Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Λι, Τέο Γιου, Τζον Μαγκάρο
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάμπιερ Κίρχνερ
Σκηνογραφία: Γκρέις Γιουν
Κοστούμια: Κατίνα Νταναμπάσις
Μοντάζ:  Κιθ Φρας
Μουσική: Κρίστοφερ Μπερ, Ντάνιελ Ρόσεν
Ημερομηνία Εξόδου: 12 Οκτωβρίου 2023
Διάρκεια: 1 ώρα και 46 λεπτά

Online Trailer (YouTube Link)  

Film Materials (Dropbox Link)



Βίντεο:

Φωτογραφίες:

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore