Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption, 1994)"

CLASSICS | 24-07-2024 17:27



Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χεϊγουορθ

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χεϊγουορθ

"The Shawshank Redemption"

Ο πρώην τραπεζίτης Άντι καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε.


ΑΜΙΚΟ - Αθήνα | Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 έως Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
Ώρες προβολής: 22:00

“Βλέποντας την ταινία ξανά, τη θαύμασα ακόμα περισσότερο από την πρώτη φορά που την είδα.”

Roger Ebert (βραβείο Pulitzer)

Για πρώτη φορά στις οθόνες των θερινών σινεμά, η πιο αγαπημένη και διαρκώς νούμερο ένα κινηματογραφική ταινία στο IMDB, το θρυλικό Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption, 1994), επιστρέφει θριαμβευτικά σε ψηφιακά αποκατεστημένη έκδοση 4Κ από την Summer Classics, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αρχική της κυκλοφορία!

Σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ και βασισμένη στο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, απέσπασε την αναγνώριση των κριτικών και επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ (μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ταινίας) και αναδείχθηκε με την πάροδο του χρόνου στην πιο αγαπημένη ταινία του κοινού, κατακτώντας την πρώτη θέση της λίστας του IMDB. Με αριστουργηματικές ερμηνείες από τον Τιμ Ρόμπινς και τον Μόργκαν Φρίμαν, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Άντι Ντιφρέιν, που ενώ καταδικάζεται άδικα για φόνο και φυλακίζεται στη διαβόητη φυλακή Σόουσανκ, αρνείται να αφήσει τη ζωή, την ελπίδα και την ακεραιότητά του να καταστραφούν από τις συνθήκες.

Με τη μελετημένη και στοχαστική σκηνοθετική του προσέγγιση, ο Ντάραμποντ δημιούργησε μια διαχρονική ταινία που απορροφά πλήρως τον θεατή. Η κινηματογράφηση από τον Ρότζερ Ντίκινς (ένας από τους σπουδαιότερους και πιο επιδραστικούς κινηματογραφιστές όλων των εποχών, με 16 υποψηφιότητες και δύο απονομές Όσκαρ) αποτυπώνει με απαράμιλλη ομορφιά και ένταση τις στιγμές της απόγνωσης αλλά και της ελπίδας, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μια σχεδόν ποιητική αισθητική που ενισχύεται από τη μουσική του Τόμας Νιούμαν (ο οποίος έχει επίσης προταθεί 15 φορές για Όσκαρ). Σκληρά ρεαλιστική και λυρική ταυτόχρονα, σκοτεινή αλλά και με γενναίες δόσεις χιούμορ, είναι ένας ύμνος στη φιλία, την εξυπνάδα και την ακατάβλητη επιμονή.

To Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption, 1994) επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου το 2015 ως ταινία «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική», αλλά είναι η βαθιά ανθρωπιστική της προσέγγιση και η ικανότητά της να μεταφέρει το κοινό από την απόγνωση στη λύτρωση που την κάνουν μία από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών.

Σύνοψη:

Ο πρώην τραπεζίτης Άντι καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε. Μέσα στις βίαιες συνθήκες της φυλακής γίνεται φίλος με έναν συγκρατούμενό του, τον Ρεντ, ξεκινώντας ένα ταξίδι επιβίωσης, φιλίας, ελπίδας και αναζήτησης της ελευθερίας. Με την πάροδο των χρόνων, το αδάμαστο πνεύμα και η εφευρετικότητα του Άντι οδηγούν σε μια απροσδόκητη δικαίωση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ (The Shawshank Redemption, 1994)

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ
Σενάριο: Φρανκ Ντάραμποντ (βασισμένο σε νουβέλα του Στίβεν Κινγκ)
Πρωταγωνιστούν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν
Μουσική: Τόμας Νιούμαν
Φωτογραφία: Ρότζερ Ντίκινς
Έτος Παραγωγής: 1994
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 142 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: https://vimeo.com/984340555

από την 01 Αυγούστου στα Θερινά Σινεμά

 

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ: https://summercinemas.gr/news/401/



Βίντεο:

THE SHAWSHANK REDEMPTION | TRAILER from Summer Classics on Vimeo.


Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 24-07-2024 17:27 - Μέγεθος: 502.45 KB

Επιστροφή
Θερινά Σινεμά



Πρεμιέρες

Επίσης Προβάλλονται

Προσεχώς




Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore