Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Τρέιλερ «Sing Sing»: Bρέθηκε το οσκαρικό φαβορί της χρονιάς; [cinemagazine.gr]

ΝΕΑ | 12-09-2024 11:00



Τα Όσκαρ μπορεί να μην κόβουν όσα εισιτήρια έκοβαν παλιότερα, μπορεί να μην έχουν την αλλοτινή τηλεθέαση, να μην έχουν «αυθεντικούς» σταρ. Μπορεί να μην βραβεύουν και τις καλύτερες ταινίες, αλλά η συζήτηση για κάτι τέτοιο δεν τελειώνει ποτέ. Το βέβαιο όμως είναι πως εκεί έξω υπάρχουν δημοσιογράφοι και site που ασχολούνται με τα επόμενα Όσκαρ με το που απονέμεται το φετινό Καλύτερης Ταινίας.

Έτσι λοιπόν έρχεται μια «είδηση» από το awardsdaily.com που ισχυρίζεται ότι βρέθηκε το γκανιάν των Όσκαρ του 2025. Και είναι ένα δράμα φυλακής, με τον Κόλμαν Ντομίνγκο, που έπαιξε στο περυσινό Tορόντο, και διανέμεται φέτος από την Α24 στις αίθουσες. Στην ιστορία του ένας καταδικασμένος στο Σινγκ Σινγκ καταπιάνεται με το θέατρο και βρίσκει εκεί μια διέξοδο, την οποία χαρίζει και στους συγκρατούμενούς του. Κλασικό trope δράματος φυλακής, ελπίδας, ανθρωποκεντρισμού, με «ανοιχτά» γκέι μαύρο πρωταγωνιστή και κάποιους «ανοιχτά στρέιτ» (που θα έλεγε και ο φίλος Άντριου Σκοτ) πρώην τροφίμους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, από σκηνοθέτη και σεναριογράφους (λευκούς, όμως) περιορισμένης εμπειρίας και διασημότητας.

Αφού εμείς θυμίσουμε ότι υπάρχει μια ταινία που μοιάζει πολύ θεματικά (το «Weeds» με τον Νικ Νόλτε, πίσω στο 1987), επισημάνουμε τρυφερά ότι καλό είναι να μην βιαζόμαστε, η σεζόν δεν έχει καλά-καλά ξεκινήσει. Σε λίστες ειδημόνων η ταινία όντως παίζει, οι κριτικές είναι πολύ καλές αλλά όχι αντιπροσωπευτικές αριθμητικά (δεν τη έχουν δει πολλοί, ακόμα, δηλαδή). Το τρέιλερ προδίδει κάτι που έχουμε δει δεκάδες φορές, η ατμόσφαιρά του είναι κυριολεκτικό throwback σε εποχές που τα τρέιλερ είχαν αφηγητή, ο Ντομίνγκο είναι δύναμη και φαίνεται ότι θα έχουμε human interest κλάμα στο έργο, όμως είναι στ' αλήθεια πολύ νωρίς. Αν πρέπει να αντλήσουμε από την δική μας εμπειρία, και με δεδομένο πάντα πόσο πρώιμη είναι η κουβέντα, συμπλήρωμα πεντάδων/δεκάδας μπορεί να είναι, με τον Ντομίνγκο ίσως να πλησιάσει κάπως να γίνει ο πρώτος «ανοιχτά γκέι» ηθοποιός που θα πάρει Όσκαρ Α' Ρόλου.

Έντρομα (λόγω πρόωρης κουβέντας) μιλώντας, ψυχραιμία.

του Ηλία Δημόπουλο

Πηγή: https://www.cinemagazine.gr/nea/arthro/sing_sing_trailer-131061909/



Βίντεο:

Επιστροφή
Θερινά Σινεμά




Επίσης Προβάλλονται

Προσεχώς




Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore