Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Αυτά είναι τα καλύτερα κινηματογραφικά πόστερ της χρονιάς που πέρασε…

ΝΕΑ | 17-01-2017 12:52



Ο Ηλίας Φραγκούλης, ως μανιακός με τα posters και την αισθητική της γραφιστικής στο FREE CINEMA, ξεψάχνισε όλες τις κινηματογραφικές αφίσες που είδε μέσα στο 2016 και παρουσιάζει κι εφέτος ένα top 50 που… αποκλείεται να χωρούσε στους τοίχους σου!

Οι ανασκοπήσεις της χρονιάς είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο, διότι προτιμώ να τηρώ την παράδοση η οποία θέλει στη χώρα μας να διανύουμε κινηματογραφικές σεζόν και όχι ημερολογιακά έτη. Μια εξαίρεση χωράει, όμως. Αφορά τα official posters που βλέπουμε να διαφημίζουν τις επερχόμενες ταινίες για τους 12 μήνες του χρόνου.

Ταινίες που είδαμε μέσα στο 2016, ταινίες που έρχονται μέσα στην επόμενη χρονιά και το hype τις έχει αγκαλιάσει… γραφιστικά από τώρα, ταινίες που δεν ξέρεις ότι υπάρχουν ή μπορεί και να μην επιθυμείς να δεις καν, αλλά οι αφίσες τους θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή σου. Μετά από εμπεριστατωμένο browsing, λοιπόν, επέλεξα κι εφέτος τις 50 (+1, φταίνε οι Batman και Superman!) πιο χαρακτηριστικές, αν όχι πιο συναρπαστικές, καλοσχεδιασμένες και… «θα ήθελα να τις κάνω δικές μου».

Η σειρά με την οποία θα τις δεις δεν είναι αξιολογική, όμως τολμώ να ξεχωρίσω αυτή που πιστεύω ότι ξεπέρασε τις υπόλοιπες 49. Είναι το ασιατικό, original poster για την «Υπηρέτρια» του Τσαν-Γουκ Παρκ, με την υπογραφή του βρετανικού creative agency Empire Design, το οποίο ειδικεύεται στη δημιουργία trailers και posters για τον κινηματογράφο. Ένα σχεδιαστικό αριστούργημα που εμπεριέχει τα πιο βασικά στοιχεία γύρω από την πλοκή και τους ήρωες του φιλμ.

Δες τα poster: freecinema.gr



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore