ΕΙΔΗΣΕΙΣ |
Όσκαρ 2025: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες [lifo.gr]
ΝΕΑ | 24-01-2025 15:33
Τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν προ ολίγου, με την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από την Ακαδημία. Το «Emilia Pérez» έσπασε ρεκόρ με 13 υποψηφιότητες. Ακολουθούν το Brutalist και το Wicked με 10.
Μία από τις ηχηρές επιστροφές κινηματογραφικά είναι εκείνη της Ντέμι Μουρ, η οποία διεκδικεί το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Substance».
«Brutalist» και «Emilia Pérez» είναι δύο από τα δυνατά χαρτιά της φετινής απονομής, έχοντας ξεχωρίσει ήδη από τις διακρίσεις που έλαβαν στις Χρυσές Σφαίρες. Ομοίως, οι ταινίες «Conclave» και «Anora» απέσπασαν θερμές κριτικές και σχόλια θεατών. Απέναντί τους βρίσκονται blockbusters όπως το «Wicked» και το «Dune: Part Two».
Ο Σεμπάστιαν Σταν ήρθε δύο φορές στο προσκήνιο φέτος, με το «Apprentice» και τον ρόλο του ως Ντόναλντ Τραμπ σε νεαρή ηλικία και με το «A Different Man» – τελικά απέσπασε υποψηφιότητα για το πρώτο. Θα αναμετρηθεί για το βραβείο του Α' Ανδρικού ρόλου με τα φαβορί Άντριεν Μπρόντι («The Brutalist») και Τίμοθι Σαλαμέ, για τον ρόλο του ως Μπομπ Ντίλαν στο «A Complete Unknown».
Η μεγάλη τελετή της απονομής των βραβείων 97ων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 3 Μαρτίου, ώρα Ελλάδας) στο Dolby Theater του Λος Άντζελες, με οικοδεσπότη τον κωμικό Κόναν Ο' Μπράιαν.
Βλ. αναλυτικά το δημοσίευμα και τις υποψηφιότητες:
https://www.lifo.gr/now/entertainment/draft-oskar-2025-anakoinothikan-oi-ypopsifiotites
Επιστροφή
- CINE PARIS
- ΑΘΗΝΑΙΑ Europa Cinema
- ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
Ο Λογιστής 2 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Σκιές στο Σκοτάδι , Πρώτος Έρωτας - ΑΜΙΚΟ
- ΑΝΟΙΞΙΣ
- ΑΡΚΑΔΙΑ
- ΒΟΞ Europa Cinema
- ΕΚΡΑΝ
- ΖΕΦΥΡΟΣ
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως - ΗΛΕΚΤΡΑ
- ΚΗΠΟΣ
- ΜΑΡΙΛΕΝΑ
- ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
- ΟΑΣΙΣ
- ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
- ΡΙΒΙΕΡΑ Europa Cinema
- ΣΙΣΣΥ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)
Thunderbolts* , O Πειρατής Μαυροδόντης και η Κόμισσα του Γκρελ - ΦΛΕΡΥ
Σκιές στο Σκοτάδι , Μαρία - ΑΠΟΛΛΩΝ
- ΕΛΛΗΝΙΣ 1
- ΕΛΛΗΝΙΣ 2
- ΝΑΤΑΛΙ
- Όλα όσα φανταζόμαστε ως φωςΖΕΦΥΡΟΣ - Αθήνα
- Ο Λογιστής 2ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αθήνα, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αθήνα
- Μαρία
- Σκιές στο Σκοτάδι
- Πρώτος Έρωτας
- Thunderbolts*ΣΙΣΣΥ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) - Αθήνα, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αθήνα, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αθήνα, ΣΙΣΣΥ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) - Αθήνα, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αθήνα
- O Πειρατής Μαυροδόντης και η Κόμισσα του ΓκρελΣΙΣΣΥ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) - Αθήνα
- Σιωπηλός Μάρτυς (Ψηφιακή Επανέκδοση)ΕΚΡΑΝ - Αθήνα
- Μικρά πράγματα σαν αυτάΕΚΡΑΝ - Αθήνα
- Μια Ταινία Minecraft (με υπότιτλους)ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αθήνα
- BabygirlCINE PARIS - Αθήνα
- Πρώτος ΈρωταςCINE PARIS - Αθήνα, CINE PARIS - Αθήνα