Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Berlinale 2017: Τα βραβεία - Χρυσή Άρκτος στον ρομαντισμό [από το flix.gr]

ΝΕΑ | 20-02-2017 13:14



Σε μια ταραγμένη Ευρώπη κι έναν αναστατωμένο κόσμο, η Berlinale 2017 στάθηκε αφορμή και βήμα για καλλιτέχνες κι από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού να εκφραστούν υπέρ της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, είτε επρόκειτο για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, είτε για το προσφυγικό ζήτημα, είτε για την ευρωπαϊκή ένωση και το μέλλον της.

Δίπλα σ' αυτό το παράθυρο πολιτικής κι ανθρωπιστικής επικοινωνίας, οι ταινίες του φετινού προγράμματος της Berlinale διεκδίκησαν τη δική τους επικοινωνία με το κοινό και την κριτική επιτροπή. Σήμερα, στο τέλος της διοργάνωσης, αυτή η κριτική επιτροπή επέλεξε κι απένειμε τα βραβεία της. Πρόεδρος ο σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν και μέλη η Αμερικανίδα ηθοποιός Μάγκι Τζίλενχαλ, ο Μεξικανός ηθοποιός Ντιέγκο Λούνα, η Τυνήσια παραγωγός Ντόρα Μπουσουσά, ο καλλιτέχνης Ολάφουρ Ελίασον από την Ισλανδία, η Γερμανίδα ηθοποιός Γιούλια Γιεντς και ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Γουανγκ Κουαν’αν από την Κίνα.

Κι ενώ τα βραβεία μοιράστηκαν, πάντα με τον ανθρωπιστικό γνώμωνα ως κατεύθυνση, είναι το ακαταμάχητα, αφοπλιστικά ρομαντικό «On Body and Soul», της Ιλντικο Ενιέντι που τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο.

Το δικό μας φαβορί, το «The Other Side of Hope» του Ακι Καουρισμάκι, απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας, το «Una Mujer Fantastica» του Σεμπαστιάν Λέλιο εκείνο του Σεναρίου, όμως η Κριτική Επιτροπή φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε περισσότερο με την οικολογική ευαισθησία της Ανιέσκα Χόλαντ, ή με τη διεισδυτική ματιά του «Felicite» στη ζωή στην Κινσάσα, δίνοντας τα μεγάλα βραβεία σε πολιτικά ορθές, αλλά κινηματογραφικά αδύναμες ταινίες.

Πηγή άρθρου: flix.gr



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore