Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Φέτος το Καλοκαίρι, ο Έντγκαρ Ράιτ επιστρέφει πιο καυτός από ποτέ

ΝΕΑ | 10-04-2017 13:29



Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «World's End», που ολοκλήρωσε την τριλογία του Cornetto το 2013, έτυχε χλιαρότερης υποδοχής από τον κόσμο που ακολουθεί την πορεία του Έντγκαρ Ράιτ. Η ίδια η ταινία πάντως, άσχετα με τη γνώμη του καθενός για την αξία της, εξέφραζε με έντονο τρόπο τις αγωνίες του ίδιου του σκηνοθέτη για το μέλλον του. Τελείωνε ένα project σχεδόν δεκαετίας, με 2 φίλους που συνεργάζεται από το 1999, ξεκινώντας από το αξεπέραστο τηλεοπτικό «Spaced», την σειρά που ο Ράιτ πάντα θα επιστρέφει όσο και αν μεγαλώνει αφού φανερώνει όλες σχεδόν τις αναφορές της pop κουλτούρας που τον καθόρισαν. Το μέλλον για τον ίδιο, αν και παραμένει ένα δυνατό όνομα στο χώρο, έμοιαζε κάπως αχαρτογράφητο, σαν του ήρωά που υποδύεται ο Σάιμον Πεγκ στο World's End, που σαρανταρίζει και τρομάζει γι' αυτό που έρχεται. 

Τη λύση περιμένουμε να δώσει το «Baby Driver», που όπως και στο «Σκοτ Πίλγκριμ» ξεφεύγει, προσωρινά, από την παλιοπαρέα των Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ. Η ιστορία, που έχει μεν αστείες σκηνές αλλά δεν είναι απαραίτητα κωμωδία σύμφωνα με τον Ράιτ, επικεντρώνεται στην προσπάθεια ενός οδηγού να ξεφύγει από τον κόσμο του εγκλήματος για χάρη της κοπέλας που αγαπά. Κοινότυπο; Πιθανά, αλλά στις ταινίες του Ράιτ περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι σκηνοθετικές του ιδέες ακόμη και από την ίδια τη πλοκή. Έτσι λοιπόν, θα υπάρχει αρκετή χορογραφημένη δράση, καθώς ο ήρωάς του πάσχει από εμβοές και ακούει συνεχώς μουσική στα ακουστικά του για να μην ακούει τους ήχους του σώματός του, με αποτέλεσμα πολλές σκηνές να γυρίζονται με βάση το τραγούδι που ακούει. Ο Ράιτ ανέφερε πως θα ακούγονται γύρω στα 35 τραγούδια μέσα στην ταινία, οπότε ετοιμαστείτε για ένα νέο οπτικοακουστικό πάρτι. 

Ο Άνσελ Έλγκορτ («Το Λάθος Άστέρι») έχει τον βασικό ρόλο του οδηγού και η Λίλι Τζέιμς («Σταχτοπούτα») είναι η κοπέλα για την οποία γίνονται όλα. Οι κακοί της ιστορίας όμως φαίνεται να παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού θα δούμε τσαλακωμένους τους Τζέιμι Φοξ, Τζον Χαμ και Έιζα Γκονζάλες να υπηρετούν το αφεντικό τους, έναν αρχιμαφιόζο με το πρόσωπο του Κέβιν Σπέισι.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου, όμως για την επίσημη πρεμιέρα της επιλέχθηκε το φεστιβάλ SXSW που γίνεται αυτές τις ημέρες, γι' αυτό και η Sony κυκλοφόρησε χθες βράδυ την αφίσα και το τρέιλερ της ταινίας.

 

Πηγή: www.cinemag.gr



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore