Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Οι Ελληνικές ταινίες στο Φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από το popaganda.gr

ΝΕΑ | 30-10-2017 12:19



Το ελληνικό σινεμά θα βρίσκεται στον πυρήνα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την διοργάνωση να στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς μέσα από τις δράσεις της.

Φέτος η προκριματική επιτροπή που ανέλαβε το έργο της προεπιλογής των ταινιών του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου αποτελούνταν από τους Σοφία Εξάρχου (σκηνοθέτιδα), Γιώργο Τσούργιαννη (παραγωγό) και Αντώνη Κοτζιά (VFX Supervisor, ιδιοκτήτης Yafka Studios).

Ήδη από πέρυσι, διοργανώνεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος. Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο φιλοξενεί ορισμένα ανεξάρτητα βραβεία που ενισχύουν το ελληνικό σινεμά: Το Βραβείο Κοινού FISCHER, η ΕΡΤ θα απονέμει βραβείο αξίας 3.000 ευρώ σε μια ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2017. Το Βραβείο της διεθνούς κριτικής FIPRESCI. Το Βραβείο των Ελλήνων κριτικών – ΠΕΚΚ. Τα Βραβεία Νεότητας (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής), που δίνει επιτροπή φοιτητών των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης.

Όπως και πέρυσι, η διαδικτυακή πλατφόρμα Festival Scope –απ’ τα σημαντικότερα εργαλεία για τους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου παγκοσμίως- θα προβάλει όλες τις ελληνικές ταινίες του προγράμματος και το κόστος της δράσης θα καλύπτεται από το Φεστιβάλ. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: popaganda.gr



Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore